Meten en alarmeren voor de Veehouderij

In de agrarische sector zijn regelprocessen uitermate cruciaal. Uitval van een installatie kan bijvoorbeeld verstikking van de dieren betekenen. De dood van tientallen of honderden dieren levert naast grote emotionele schade ook een enorme financiële strop op. De intelligente alarmmelders van Adésys voorkomen schade door de uitval van installaties via telefoon of semafoon te melden. Bovendien kunnen ze een duidelijk alarm ter plaatse van het probleem geven middels een zoemer of flitslicht.

In de agrarische sector zijn regelprocessen letterlijk van levensbelang. Uitval kan bijvoorbeeld verstikking van de dieren betekenen. De dood van tientallen of honderden dieren levert naast grote emotionele schade ook een enorm financieel verlies op. Dankzij de intelligente telefoonkiezers van Adésys kan deze schade voorkomen worden door uitval van installaties via telefoon of semafoon te melden. Bovendien kunnen ze een duidelijk alarmsignaal geven op de plaats van het probleem door middel van een zoemer of flitslicht.

Specialisatie veehouderij

Adésys is vanaf haar ontstaan specialist in de (intensieve) veehouderij.  Of het nu gaat om een kippenstal, varkensstal of koeienstal, veel moderne veehouders vertrouwen al jaren op de alarmoplossingen van Adésys.

Houders van een intensieve veehouderij hebben te maken met een aantal belangrijke apparaten en met minder kritische tot zeer kritische processen in de stal. Speciaal voor deze toepassing heeft Adésys de Octalarm ontwikkeld, die mede dankzij zijn unieke eigenschappen ondertussen behoort tot de standaarduitrusting van veel bedrijven.

Verzekeringsmaatschappijen bevelen deze oplossingen ook aan in verband met redundantie (bellen via verschillende lijnen, bijvoorbeeld PSTN, VoIP en GSM), logboek, lijnbewaking en ingebouwde noodaccu's.

Ook in de melkveehouderij worden de oplossingen van Adésys veel toegepast.  Deze maatwerkoplossingen worden samen met de leveranciers van verschillende stalinrichtingen ontwikkeld.

Monitoren luchtwassysteem

Het is per 1 januari 2016 verplicht om uw bestaande luchtwassysteem te monitoren. De SVL is een datalogger die dit eventueel mogelijk maakt. De SVL kan  meetwaarden doorsturen naar een server waarop de data automatisch wordt opgeslagen. Hiermee heeft u een logboek vastgelegd en is het mogelijk historische gegevens in te zien.

Mogelijkheden van Adésys alarmkiezers

  1. Melding van storingen vanuit de bedrijfscomputer, ventilatiealarm, klimaatalarm, voederalarm, minimum/maximum temperatuur, enz.
  2. Melding van spanningsuitval
  3. In/uitschakeling van alarmen en/of afdelingen op afstand
  4. Alarmmelding ter plaatse via zoemer en flitslicht
  5. Telefonische opvraging van de alarmstatus
  6. Lijnbewaking op de telefoonverbinding met sms bij lijnuitval
  7. Aanbeveling door verzekeringsmaatschappijen
  8. Belangrijk onderdeel van AgroAlarm®
Octalarm-Touch
Alarmmelder met de nieuwste technologie voor het bewaken van kritische technische processen ter voorkoming van schade en productieverlies.
Octalarm-IP
Veelzijdige alarmmelder voor het bewaken van kritische technische processen via analoge lijn en/of 2-3G.
Internet Of Things (IOT)
Verbinden en direct inzicht in de data en daarmee acuut of proactief ingrijpen.
Severa Webmeter
Compacte en eenvoudige GPRS datalogger met weergave van de loggegevens op de meetcentrale.
Octalarm-T
Alarmmelder voor alarmeren via het ISDN netwerk middels spraakberichten, SMS, semafoon.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de Veehouderij? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!