Alarmering in de Octalarm- IP

Wat voor type alarmmeldingen kan de Octalarm-IP versturen?
De Octalarm-IP kan de volgende type alarmmeldingen versturen: gesproken telefonische oproep, SMS, semafoon en E-mail. Wanneer het een kritisch alarm betreft adviseren wij gebruik te maken van een gesproken telefonische oproep.

Kan ik alarmen binnen een bepaalde tijd blokkeren?
Dit is mogelijk in het menu: actielijsten. Voor ondersteuning kunt u gratis telefonisch contact opnemen met onze supportafdeling op telefoonnummer: +31174-794022.

Kan ik alarmen binnen een bepaalde tijd naar een ander persoon versturen?
Dit is mogelijk in het menu: actielijsten. Voor ondersteuning kunt u gratis telefonisch contact opnemen met onze supportafdeling op telefoonnummer: +31174-794022.

Als ik een emailbericht via LAN wil versturen mislukt dat.
Zorg ervoor dat poort 52525 openstaat in de firewall.

Instellen van de Octalarm IP

Ik ben mijn inlogcode kwijt/ vergeten!
Op de Octalarm-IP moet u een (operator) code invoeren om toegang te krijgen tot de instellingen van de alarmmelder. Indien u alle operators van het systeem heeft verwijderd, of de code niet meer weet kunt u in principe niet meer in de alarmmelder komen en dus het apparaat niet meer instellen.

Er kan echter een tijdelijke code gegenereerd worden die tijdelijk installateurrechten geeft, waardoor nieuwe operators aan gemaakt. Hiervoor kunt u de helpdesk van Adesys bellen om een tijdelijk wachtwoord/inlogcode te laten genereren.

De rode LED bij het sleuteltje is aan. Is mijn noodaccu defect?
Wanneer de rode LED bij het sleuteltje aan gaat betekent dit dat er een systeemstoring is opgetreden. De oorzaak van deze storing wordt getoond in het display van de alarmmelder. Wanneer dit niet (meer) op het display zichtbaar is kunt u de oorzaak terugvinden in het logboek.. Het is dus niet altijd een defecte noodaccu die de melding heeft veroorzaakt!

Kan ik elk type Octalarm IP voorzien van een GSM module?
Nee, alleen de Octalarm- IP melders uit de A-lijn kunnen voorzien worden van een GSM module.

Hoe krijg ik de juiste software in de melder na het bijplaatsen van een GSM module?
Neem voordat u begint met het bijplaatsen van de GSM module contact op met de helpdesk via 0174 794024. Wij helpen u dan graag verder.

Het lukt niet om in te loggen in de alarmmelder via de PC.
Zorg ervoor dat de alarmmelder en uw pc in hetzelfde netwerk zijn geplaatst. Druk op het reset knopje, onder de UTP aansluiting van de alarmmelder, om ervoor te zorgen dat de melder een nieuw IP adres toegekend krijgt.

Waar kan ik de accu (s-accu-7,2v) kopen voor het Octalarm-IP?
De accu kunt u kopen bij uw installateur of door een email met uw bedrijfsgegevens te sturen naar info@adesys.nl.

Welke talen kan ik instellen?
De Octalarm-IP werkt standaard met de volgende talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits. Op aanvraag is de Spaanse taal ook mogelijk.

Het uploaden van een wav-bestand lukt niet. Het bestand is volgens IP-Prog te groot.
Wij hebben een aparte recorder die u hiervoor kunt gebruiken. Deze kunt u hier gratis downloaden.

Software updates

Updaten kan over twee manieren, te weten: IP-Prog of via aansluiting op het ACC.

IP prog
Hiermee kunt u melders updaten wanneer er geen internet aanwezig is. U kunt uw PC/laptop rechtstreeks op de alarmmelder aansluiten en vervolgens een update starten.

Met IP-prog is het echter niet mogelijk andere typen Octalarm-IP versies te updaten. U kunt dus geen Octalarm Type PE updaten met een PG software versie. Een GSM-uitbreiding met IP-prog is dus niet mogelijk.

indien u wel een dergelijke update moet of wilt uitvoeren dan kunt u contact opnemen met ons via  +31 174 794024 of vul ons contactformulier in.

ACC
De meest gangbare manier van updaten is via het ACC. Dit betekent dat de alarmmelder met het internet verbonden moet zijn. Voor u kunt updaten moet u telefonisch contact opnemen met Adésys. Wij zullen u toegang verlenen tot die optie. Wanneer er een typewijziging is (bijvoorbeeld uitbreiding GSM) past Adésys via het ACC het type aan, voordat de update daadwerkelijk plaats vind.

Onlangs is gebleken dat het updaten via het ACC bij versies ouder dan RV-2.10.0 niet altijd goed verlopen. Daarom adviseren wij oudere varianten dan RV-2.10.0 naar Adésys te sturen.  Alarmmelders met deze versie kunnen wij voor u updaten in ons service centrum.