Stopzetting ISDN per september 2019

Onlangs maakte KPN de stopzetting bekend van hun dienstverlening op ISDN1-, ISDN2- en meervoudige PSTN-lijnen. Deze stopzetting gaat effectief in op 1 september 2019 en hoewel dat nog ver weg lijkt, is het belangrijk om nu al na te denken over de eventuele gevolgen.

Telefonie

Waarschijnlijk belt u momenteel via ISDN-lijnen naar externe lijnen. Vermoedelijk hebben aanbieders van cloud-telefonie u inmiddels al benaderd en mogelijk heeft u ook al besloten om de overstap te maken.

Maar wat met de alarminstallatie en andere bedrijfsgebonden installaties?

Stel u voor dat u vastzit  in een lift en vaststelt dat er geen verbinding met de alarmcentrale wordt gemaakt als u de noodknop indrukt. Of dat u geen alarm krijgt als op een zonnige middag de ventilatie in de varkensstal uitvalt.

Voorkom dat u na de overstap voor een potentieel levensgevaarlijke situatie komt te staan en voorzie vooraf de aanwezigheid van bijvoorbeeld de volgende installaties in uw bedrijf:

  • Alarmering
  • Brandmeldcentrale
  • Liftnoodknoppen
  • Geldautomaten en frankeermachines

Bent u al overgestapt? Neem dan contact op met de leverancier van het apparaat of de installateur die het installeerde. Zij kennen de installatie, de eventuele wet- en regelgeving en de situatie bij u ter plaatse. Op deze manier kunnen zij u de juiste oplossing bieden.

Alarmering door Adésys

Adésys heeft in de loop der jaren voor veel verschillende sectoren alarmsystemen ontwikkeld die aansluiten op de wet- en regelgeving, maar ook op de wensen van de gebruikers. Het uitfaseren van ISDN beïnvloedt in meer of mindere mate, afhankelijk van de sector, de betrouwbaarheid van uw alarmsysteem. Neem contact op met ons of met uw installateur. We vinden altijd een oplossing!