Ga direct naar de inhoud.

Veehouderij

In de agrarische sector zijn regelprocessen letterlijk van levensbelang. Uitval van een installatie kan bijvoorbeeld verstikking van de dieren betekenen. De dood van tientallen of honderden dieren levert naast grote emotionele schade ook een enorme financiële strop op.

De intelligente telefoonkiezers van Adésys voorkomen deze schade door uitval van installaties via telefoon of semafoon te melden. Bovendien geven ze een duidelijk alarm ter plaatse van het probleem middels een zoemer of flitslicht.


Adésys is vanaf haar ontstaan specialist in de intensieve veehouderij. Moderne veehouders vetrouwen al jaren de Adésys alarmmodems en rekenen de Octalarm-IP van Adésys inmiddels tot de standaarduitrusting van hun bedrijf. Verzekeringsmaatschappijen bevelen deze oplossing aan. Adésys garandeert bovendien dat een vervangend alarmmelder ook na tien jaar nog steeds verkrijgbaar is.

Mogelijkheden van Adésys alarmkiezers:

  • Melden van storingen vanuit de bedrijfscomputer, ventilatiealarm, voeralarm, minimaal/maximaal temperatuur, enz.
  • Melden van spanningsuitval
  • Op afstand aan/uitschakelen van alarmen en/of afdelingen
  • Alarmeren op het bedrijf zelf via zoemer en flitslicht
  • Opvragen van de alarmstatus via de telefoon
  • Lijnbewaking op de telefoonverbinding met SMS bij lijnuitval

Monitoren luchtwassysteem 

Het is per 1 januari 2016 verplicht om uw bestaande luchtwassysteem te monitoren. De Weblogger is een datalogger die dit voor u mogelijk maakt. Hij kan zijn meetwaarden doorsturen naar een server waarop de data automatisch wordt opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat u een goed overzicht heeft van uw data over een langere periode.

AgroAlarm 

AgroAlarm® is een nieuw en innovatief alarmsysteem dat werd ontwikkeld door PinC Agro. Dit systeem werkt met een satellietverbinding en lijnbewaking via een automatische meldcentrale. De Adésys Octalarm IP alarmmelder is een belangrijk onderdeel van dit systeem. 

De alarmketen maakt gebruik van een gecontroleerde geostationaire satellietverbinding en een GPRS verbinding voor back-up . Alle meldingen verlopen via een automatische meldcentrale, deze meldcentrale controleert iedere minuut de verbinding van meldcentrale tot alarmmelder. Alarmmeldingen worden met SMS Assist en als spraakmelding doorgegeven. SMS Assists, een App voor Android telefoon, is een handig hulpmiddel voor het ontvangen en accepteren van alarmmeldingen en biedt een overzicht van de laatste alarmmeldingen.

Voor aanschaf en installatie van deze onderdelen kunt u contact opnemen met de AgroAlarm® dealers. Meer informatie vind u op www.agroalarm.nl

Producten die in deze branche worden ingezet:

Veelzijdige Octalarm-IP alarmmelder voor bewaking van kritische processen.

Meten op afstand met visualisatie van meetwaarden op een website.

IOT oplossingen

Vragen? Vraag het René

Is er nog iets onduidelijk of heeft u aanvullende vragen waar u snel antwoord op wil? Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op