Ga direct naar de inhoud.

De oplossing voor remote toegang tot Priva - HX en Blue ID gebouwbeheersystemen

Verbindingen met Priva gebouwbeheersystemen worden traditioneel gemaakt middels analoge belmodems over vaste lijnen of GSM-modems. Door de digitalisering van het vaste telefoonnet werden modemverbindingen al steeds moeilijker. De oplossing werd het plaatsen van een GSM modem.

Nu beëindigt KPN echter de ondersteuning van de GSM data dienst, het zogenaamde CSD. Hierdoor zijn gebelde dataverbindingen over het GSM-net binnenkort óók niet meer mogelijk. Andere telecomproviders zijn al gestopt met de ondersteuning of volgen spoedig. Deze GSM modems worden daarmee onbruikbaar!

Via internet toegang tot de Priva installatie

Adésys heeft in samenwerking met Rensen Regeltechniek een oplossing ontwikkeld die via internet toegang tot de Priva installatie mogelijk maakt, bewezen betrouwbaar en overal ter wereld.  Slechts één eenvoudig uit te voeren configuratiewijziging in uw Priva bedien- of engineeringsoftware, en de verbinding kan worden gestart. Dit modem heet de SVM0000-RX56, een variant van de nieuwe SVM-modemlijn van Adésys.

Mobiel of vast internet met behoud van alle bekende functionaliteiten

Verbinding maken met uw Priva gebouwbeheerssysteem is nu mogelijk via zowel mobiel of vast internet met dezelfde modem. Via de ethernet verbinding blijven de bekende functionaliteiten beschikbaar én wordt u niet geconfronteerd met bijkomende abonnementskosten. Indien verbinding via Ethernet niet mogelijk of wenselijk is kunt u gebruik maken van het draadloze 3G netwerk. Dit vereist een M2M abonnement (500MB*) met een VAST IP-adres. Adésys kan aangeven welk abonnement dat is en waar u dat kunt aanschaffen.

Adésys oplossing:

  • Vanaf elke werkplek via het internet verbinding maken met de installatie
  • Gebruik van het draadloze 3G netwerk of vast internet
  • Kostbare analoge (PSTN) telefoonlijnen overbodig
  • Géén gebruik meer van VoIP-centrale (of vergelijkbare oplossingen)
  • Zonder drivers, geen extra hard- of software, geen VPN en géén Cloud nodig
Technische specificaties SVM X56 Modem

  • Bediening van elk Priva TopControl gebouwbeheersysteem voorzien van modemdriver en bijbehorende seriepoort
  • Engineeren c.q. software verzenden (geldt niet voor Blue ID)
  • Versturen van meldingen naar TC ServeCenter. Hiervoor dient ook TC ServeCenter te zijn voorzien van een SVM-modem via mobiele 3G communicatie óf via ethernet

Indien voorzien van mobiele communicatie kunnen SMS-berichten worden verstuurd naar ontvangers. Deze zijn te definiëren in de Priva-regelaar.

Neem contact op met Adésys via +31 174 794022 of via ons contactformulier voor meer informatie. 

 

* voorlopige specificaties

« terug