Ga direct naar de inhoud.

De Severa Webmeter ingezet bij Tata Steel te IJmuiden

Tata Steel (voorheen Corus) produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld en wil verantwoord staal maken. Dat is alleen mogelijk vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf.

Op de fabriek in IJmuiden worden grote kranen gebruikt voor transport. Koeling van deze kranen is heel belangrijk, daar hangt veel van af. Bcool klimaatbeheersing is daarvoor verantwoordelijk. Zij plegen periodiek onderhoud op deze systemen. Het nadeel van onderhoud plegen is echter dat de machine stilgelegd moet worden, met alle gevolgen voor het productieproces.

Meten van parameters

Daarom was het noodzakelijk voor Bcool om een goed inzicht te krijgen in alle parameters. Een voorbeeld is het meten van cabine koeling in een grote overloopkraan. Er moest dus gemeten worden en deze parameters moesten overzichtelijk gepresenteerd worden op een website. Het bedrijf O.p.m. bv heeft dit gerealiseerd. Een Severa Webmeter (of SVL) van Adésys op de kranen meet al deze relevante gegevens. Via het mobiele internet wordt dit verzonden naar een speciaal hiervoor ontwikkelde website.

Minder productieverliezen

Beheer op afstand is zo mogelijk geworden. Periodiek onderhoud is natuurlijk nog steeds nodig, maar door goed inzicht hoeft dit minder vaak te gebeuren. Dit geeft minder productieverliezen. Men is nu in staat om proactieve service te verlenen in plaats van reactief, waardoor dit systeem zichzelf gemakkelijk terugverdient.

 

 

De SVL datalogger voor vast en mobiel internet meet zelfstandig verschillende procesparameters. Via www.meetcentrale.nl kunnen wij deze parameters voor u inzichtelijk maken. In dit geval bij Tata is ervoor gekozen om een eigen website te bouwen. Dit kan zeer eenvoudig door de open web protocollen die in de SVL datalogger gebruikt worden. Heeft u ook behoefte aan inzicht in uw technische productieproces? Lees hier alles over deze productlijn, of bel ons voor advies op telefoonnummer: 0174 794022.

« terug