Instellen van de SVMX56

Welke aansluiting gebruik ik om mijn regelaar te koppelen?
U gebruikt de RS232 (SUB-d9) aansluiting op de modem om de regelaar op aan te sluiten.

Wat is de APN naam van het KPN netwerk voor een vast IP adres?
APN: advancedinternet
Gebruikernaam:KPN
Wachtwoord: gprs

Hoe weet ik wat mijn vaste ip adres is?
In het statusscherm van SV-prog ziet u bij IP-adres GSM het vaste Ipadres van de simkaart staan.

Ik krijg via SV-prog geen verbinding met een gekoppelde melder.
Controleer of de netwerkadapter in SV-prog juist is ingesteld.

Via een 1 op 1 verbinding zie ik in SV-prog geen melders.
Plaats de PC en de SV-melder in hetzelfde netwerk om een verbinding tot stand te brengen. (PC gerelateerde instellingen kunnen ervoor zorgen dat een 1 op 1 verbinding niet werkt).

Als ik terug naar fabrieksinstellingen ga ben ik mijn instellingen kwijt.
Op de SVM-X56 pagina op deze website staan de meest gebruikte instellingen. U kunt de instellingen die voor u van toepassing zijn downloaden en in de SVM uploaden.

Is de SVM voorzien van een Firewall?
Ja, in de SVM is alleen de poort toegankelijk waarop de regelaar is gekoppelt. De overige poorten staan niet open. Tevens is er een whitelist aan te maken waarop de IP adressen die toegang moeten krijgen tot de modem zijn toe te voegen.

Maakt de SVM gebruik van een clouddienst?
Nee er zijn geen abonnementskosten verbonden aan de SVM. De SVM maakt geen gebruik van cloud diensten. Het is een eenmalige aanschaf. Indien er een simkaart gebruikt wordt is er wel een abonnement nodig voor gebruik van het GSM netwerk.

Ik zie in het statusscherm geen (vast) ip adres staan.
Herstart het modem een keer door het (gele) reset knopje 8 seconde ingedrukt te houden. De modem start dan opnieuw op.

Ik krijg een communicatie fout als ik met TC Engineer of Operator verbinding wil maken met een Blue ID project.
Standaard staat de poort ingesteld op 15000 (HX regelaar), bij een Blue ID project moet dat 15001 zijn. U kunt dat in de SVM X56 instellen door te gaan naar Modem -> Servermode ->luisteren op poort 15001