Internet Of Things (IOT)

Steeds meer apparaten en technische installaties worden verbonden met het internet. Zo kan u meer inzicht verkrijgen in de werking van de apparatuur en processen. Dat maakt het beheer en onderhoud ervan heel wat gemakkelijker.

Via sensoren of via bussystemen worden gegevens verzameld uit technische installaties. Op basis van deze gegevens of statussen worden afwijkingen of calamiteiten vastgesteld en gemeld en kan u ingrijpen. Kortom alarmeren, meten en verbinden zoals wij dat bij Adésys al jaren met veel succes doen.

Narrowband (NB-IoT) en LTE Cat M1  zijn (naast Lora en Sigfox) de nieuwe standaarden voor het opzetten van verbindingen binnen internet- of Thingsprojecten. Deze nieuwe technieken hebben een aantal belangrijke voordelen:

  • Erg goede dekking, ook onder moeilijke omstandigheden.
  • Snel datatransport.
  • Batterijvoeding mogelijk door laag energieverbruik.
  • Betaalbare en snel te ontwikkelen hardware .
  • Goedkope abonnementen voor de verbindingen.
  • Veilige verbindingen (authenticatie van zowel het netwerk als het toestel, en gecodeerd dataverkeer).
  • Open standaarden met brede, wereldwijde ondersteuning

Internet Of Things (IOT)

Zowel Narrowband als LTE Cat-M1 zijn banden binnen het huidige 4G-spectrum. Daardoor is het voor de netwerkoperators relatief eenvoudig om deze netwerken te activeren. Vodafone en T-Mobile zorgen voor een nationale dekking van het Narrowband-netwerk, terwijl KPN het LTE Cat-M1-netwerk vertegenwoordigt. De nieuwe communicatiemodules van Adésys (vanaf het 3de kwartaal van 2018 beschikbaar) ondersteunen al die netwerken, wat het inzetten van deze technieken erg flexibel maakt.

U kent uw installatie, of die van uw klanten en weet waar belangrijke informatie verborgen zit. Dankzij IoT kan informatie opgehaald worden en slim worden ingezet. En dit biedt mogelijkheden! Door de lagere prijs, in vergelijking met traditionele netwerken, zal een project sneller renderen. Alle meetgegevens kunnen door slimme software vergeleken worden en informatie opleveren over uw bedrijfsproces. Dit leidt tot inzicht, optimalisatie van processen, en besparingen.

Als u een internet-of Thingsproject overweegt, nodigen wij u graag uit om één van onze specialisten te contacteren.