Communicatieoplossingen voor gebouwbeheersystemen

Het gemak van beheer op afstand en alarmering met 4G of vast internet

Praktisch elk gebouw is voor het regelen van het klimaat in het pand voorzien van een gebouwbeheersysteem. Of het nu gaat om grote kantoorpanden, winkelpanden, universiteiten of scholen, er is klimaatregeling. Installateurs, werkzaam in deze branche, plaatsen dergelijke systemen en stellen ze in aan de hand van de behoefte van de klant.

De taak van de installateur houdt echter niet op na het installeren en opleveren van een dergelijke installatie want de situatie kan wijzigen. Onderhoud en verdere optimalisatie van de installatie is belangrijk om het klimaat in het gebouw optimaal te houden. Vooral als het budget hiervoor beperkt is, is het van belang om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Instellen en beheren op afstand kan daarbij helpen!

  1. Communiceren met gebouwbeheersystemen via draadloos 4G en vast internet
  2. Via sms en/of e-mail melding van alarmsituaties in gebouwbeheersystemen
  3. Melding van netstoring in het pand door ingebouwde noodvoeding

In deze branche vindt u onze

Octalarm-Touch
Alarmmelder met de nieuwste technologie voor het bewaken van kritische technische processen ter voorkoming van schade en productieverlies.
SVA alarmmelder
Industriële 4G sms/e-mail alarmmelder voor het bewaken van uw technische processen.
SVL Weblogger
Industriële 4G Weblogger die alarmeert bij overschrijdende grenswaarden.
SVM-X56 4G modem
4G modem voor beheer op afstand van Priva gebouwbeheersystemen.

Testimonials: de klant aan het woord

"Door deze meldingen weten wij wat er aan de hand is en kunnen wij bepalen met welke prioriteit een monteur naar de locatie moet.”

Daniël Stok, contractbeheerder bij Unica

"We besparen kostbare tijd en geld en nog belangrijker; we voorkomen onnodig leed."

Joost Hofman, eigenaar van Hofman technisch advies & projectbegeleiding

Instellen en beheren op afstand van uw gebouwbeheersystemen

Met de tijd mee: van gebelde verbinding naar ontsluiting via internet

De eerste vorm van beheer op afstand werd gedaan met gebelde verbindingen naar het GBS systeem. Door de digitalisering van het telefoonnet is dat echter steeds moeilijker geworden. Ontsluiting via het internet is de oplossing, echter niet elk gebouwbeheersysteem is hiervoor geschikt. De oplossing voor bestaande gebouwbeheersystemen is een internetmodem met modem emulatie. Zo'n modem bootst het gedrag na van een belmodem maar communiceert via het internet (zowel draadloos 4G als vast internet). Hierdoor hoeft het gebouwbeheersysteem niet aangepast of vervangen te worden. Een goed voorbeeld hiervan is de SVM-X56 modem. Deze in samenwerking met Rensen Building Environments ontwikkelde modem maakt ontsluiting van Priva HX en Blue-ID systemen erg eenvoudig.

Lees meer over de SVM-X56 Lees meer over de ontwikkeling

Neem contact op

24/7 controleren van PLC of SCADA

Voor het 24/7 controleren van een PLC of SCADA systeem is een speciale variant van de SVM modem ontwikkeld, de SVM-X77. De SVM-X77 volgt via een Watchdog of de PLC of het Scada systeem nog goed functioneert. De alarmmelder alarmeert wanneer de verbinding met de PLC of het SCADA systeem wordt verbroken.

De voordelen: ondersteuning extra AT commando's

  1. Watchdog triggeren via AT-commando
  2. Hayes-handler via ethernet
  3. Extra functionaliteit AT+CMGS commando

Neem contact op voor een offerte op maat