Communicatieoplossingen voor gebouwbeheersystemen

Het gemak van beheer op afstand en alarmering met 4G of vast internet

Praktisch elk gebouw is voor het regelen van het klimaat in het pand voorzien van een gebouwbeheersysteem. Of het nu gaat om grote kantoorpanden, winkelpanden, universiteiten of scholen, er is klimaatregeling. Installateurs, werkzaam in deze branche, plaatsen dergelijke systemen en stellen ze in aan de hand van de behoefte van de klant.

De taak van de installateur houdt echter niet op na het installeren en opleveren van een dergelijke installatie want de situatie kan wijzigen. Onderhoud en verdere optimalisatie van de installatie is belangrijk om het klimaat in het gebouw optimaal te houden. Vooral als het budget hiervoor beperkt is, is het van belang om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Instellen en beheren op afstand kan daarbij helpen!

  1. Communiceren met gebouwbeheersystemen via draadloos 4G en vast internet
  2. Via sms en/of e-mail melding van alarmsituaties in gebouwbeheersystemen
  3. Melding van netstoring in het pand door ingebouwde noodvoeding

In deze branche vindt u onze

ARA-Pro Next
Bewaken van meerdere technische installaties met overzichtelijke alarmafhandeling voor grote hoeveelheden alarmen met dienstrooster voor servicemensen.
Octalarm-Touch Pro
Geavanceerde alarmmelder voor netwerk gestuurd alarmeren conform de Adésys standaard ‘Octalarm Link’. Ideaal voor het vastleggen van omvangrijke alarmactiviteiten via een onafhankelijke netwerkinterface.
Octalarm Link
Aanvullende licentie voor het effectief melden van een groot aantal alarmen via netwerk gestuurd alarmeren. Speciaal voor de Octalarm-Touch Pro.
Octalarm-Touch
Alarmmelder uitgerust met geavanceerde technologie voor het beschermen van essentiële technische procedures en het minimaliseren van schade en productieverlies.

Testimonials: de klant aan het woord

"Door deze meldingen weten wij wat er aan de hand is en kunnen wij bepalen met welke prioriteit een monteur naar de locatie moet.”

Daniël Stok, contractbeheerder bij Unica

"We besparen kostbare tijd en geld en nog belangrijker; we voorkomen onnodig leed."

Joost Hofman, eigenaar van Hofman technisch advies & projectbegeleiding

Instellen en beheren op afstand van uw gebouwbeheersystemen

Met de tijd mee: van gebelde verbinding naar ontsluiting via internet

De eerste vorm van beheer op afstand werd gedaan met gebelde verbindingen naar het GBS systeem. Door de digitalisering van het telefoonnet is dat echter steeds moeilijker geworden. Ontsluiting via het internet is de oplossing, echter niet elk gebouwbeheersysteem is hiervoor geschikt. De oplossing voor bestaande gebouwbeheersystemen is een internetmodem met modem emulatie. Zo'n modem bootst het gedrag na van een belmodem maar communiceert via het internet (zowel draadloos 4G als vast internet). Hierdoor hoeft het gebouwbeheersysteem niet aangepast of vervangen te worden. Een goed voorbeeld hiervan is de SVM-X56 modem. Deze in samenwerking met Rensen Building Environments ontwikkelde modem maakt ontsluiting van Priva HX en Blue-ID systemen erg eenvoudig.

Lees meer over de SVM-X56 Lees meer over de ontwikkeling

Neem contact op

24/7 controleren van PLC of SCADA

Voor het 24/7 controleren van een PLC of SCADA systeem is een speciale variant van de SVM modem ontwikkeld, de SVM-X77. De SVM-X77 volgt via een Watchdog of de PLC of het Scada systeem nog goed functioneert. De alarmmelder alarmeert wanneer de verbinding met de PLC of het SCADA systeem wordt verbroken.

De voordelen: ondersteuning extra AT commando's

  1. Watchdog triggeren via AT-commando
  2. Hayes-handler via ethernet
  3. Extra functionaliteit AT+CMGS commando

Neem contact op voor een offerte op maat 

Bewaakt u uw processen nog met een …

... SVM-X56 3G, SV 3G alarmmelder, SV 3G Weblogger of SV 3G modem?

Vanaf januari 2022 wordt het 3G netwerk NIET meer ondersteund door de Telecom providers Vodafone en KPN. (T-Mobile stelt dat 3G wordt uitgefaseerd maar heeft nog geen exacte deadline bekend gemaakt.) Onze alarmmelders hebben een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, zal de communicatiesnelheid/dekking drastisch afnemen. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module.

Daarnaast wordt vanaf juni 2023 ook het 2G netwerk uitgefaseerd en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen. Alarmering met de SV-lijn in 3G uitvoering is dan alleen nog via het vaste internet mogelijk (de 4G-versies van de SV-lijn draaien gewoon door). Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen moeten deze melders dus uiterlijk in Q1 van 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden.

Om risico’s te beperken en leveringsproblemen door een run op 4G modules begin 2025 te voorkomen adviseren wij u zo spoedig mogelijk over te stappen op oplossingen met een 4G LTE-Cat M1 module (4G voor M2M).  

Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste product.

Bestel de SVM-X56 4G Bestel de SVA 4G Bestel de SVL 4G Bestel de SVM 4G Bestel de Octalarm-Touch 

Mis geen relevante informatie over alarmering en telecomnetwerk wijzigingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over specifieke alarmeringsproducten of ontwikkelingen die voor gebouwbeheer gelden. Wij nemen uw privacy serieus en wijzen u daarom op onze privacy statement. Na aanmelding kunt zich te allen tijde uitschrijven door in de footer van iedere nieuwsbrief te klikken op 'uitschrijven' of beter nog, kies voor 'voorkeuren aanpassen', zodat u alleen nog de informatie ontvangt die voor u relevant is.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief