Meet- en alarmeringsoplossingen voor watermanagement

Bewaak uw waterzuiveringsinstallaties, drukrioleringssystemen en gemalen

Op regelsystemen in gemalen en pompstations moeten we met z'n allen kunnen vertrouwen. Uitval of foutieve werking kan immers gemakkelijk leiden tot ondergelopen land, vervuild water of langdurige schade aan het milieu, met forse claims tot gevolg. Wachten op klachten van boze burgers is uiteraard geen optie. In geval van fouten of volledige uitval moet de beheerder direct kunnen handelen.

  1. Uitval pompinstallaties direct gemeld naar hoofdpost, smartphone of semafoon
  2. Communicatie tussen pompen en SCADA hoofdpost
  3. Melding van spanningsuitval in pompstation door ingebouwde noodvoeding
  4. Bewaken SCADA systeem door watchdog functie
  5. Lokaal alarm in pompstation mogelijk via zoemer en zwaailicht

In deze branche vindt u onze

ARA-Pro Next
Bewaken van meerdere technische installaties met overzichtelijke alarmafhandeling voor grote hoeveelheden alarmen met dienstrooster voor servicemensen.
Octalarm-Touch Pro
Geavanceerde alarmmelder voor netwerk gestuurd alarmeren conform de Adésys standaard ‘Octalarm Link’. Ideaal voor het vastleggen van omvangrijke alarmactiviteiten via een onafhankelijke netwerkinterface.
Octalarm Link
Aanvullende licentie voor het effectief melden van een groot aantal alarmen via netwerk gestuurd alarmeren. Speciaal voor de Octalarm-Touch Pro.
Octalarm-Touch
Alarmmelder uitgerust met geavanceerde technologie voor het beschermen van essentiële technische procedures en het minimaliseren van schade en productieverlies.

Testimonials: de klant aan het woord

"Na het testen van de Octalarm-Touch Pro wisten we al snel dat we daarmee verder wilden."

Bert Super, Senior Ontwerper/Projectleider Drinkwaterbedrijf WMD

"Adésys heeft snel een degelijke oplossing voor ons gerealiseerd. Fijn, zo’n partner die echt met je meedenkt."

Martijn van der Matten, Vakspecialist Technische Automatisering Waterschap Hollandse Delta

"Het gaat om kleinere gemalen, dus waren we ook op zoek naar een praktische oplossing. Liefst een vergelijkbaar systeem en gemakkelijk te vervangen."

Jaap Kramer, medewerker beleidsuitvoering riolering & water gemeente Midden-Groningen

Inzicht in uw regelsystemen voor beheer waterkwaliteit en waterkwantiteit

Onze alarmmelders en modems worden in de waterwereld ingezet voor bewaking van riolering, zuiveringen en drinkwater (waterkwaliteit) en oppervlaktewaterbeheer (waterkwantiteit).

Drukriolering

Bewaken van minigemalen in drukrioleringssystemen is een specialisme van Adésys. We werken hiervoor samen met pompleveranciers die drukrioleringsprojecten realiseren in opdracht van gemeenten, hoogheemraadschappen en waterschappen. Het compacte en prijsgunstige ontwerp van onze SVA alarmmelder en SVM modem past makkelijk in de vaak erg compacte schakelpanelen van minigemalen.

Doordat Adésys de alarmmelders en modems zelf ontwikkelt, is het ook mogelijk om aanpassingen te maken voor specifieke toepassingen. Het betreft veelal koppelingen met specifieke PLC's die toegepast worden in besturingspanelen van rioolgemalen. Dergelijke specifieke versies zijn o.a. gemaakt voor Xylem, Mous Waterbeheer, Interact en YP Your Partner.

De laatste ontwikkeling op dit gebied is de SVA-X16 gemaalbesturing met 4G module. Deze wordt als vervanging van Radius besturingen ingezet. Deze melder verzorgt zowel de communicatie naar de hoofdpost als de besturing van het gemaal. Hierdoor is een PLC niet nodig! Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op Lees meer over de SVA-X16

Drinkwater

Het bewaken van de pompen van drinkwaterleidingbedrijven garandeert de aanvoer van drinkwater in bedrijven en huishoudens. Grote bedrijven op dit gebied zoals o.a. Evides, Brabant Water en Oasen vertrouwen al jaren op de hoge betrouwbaarheid van Adésys alarmering. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

Oppervlaktewaterbeheer

Adésys kent een lange traditie als het gaat om samenwerking met hoogheemraadschappen en waterschappen in Nederland. Het bewaken van de grotere gemalen en zuiveringen waarborgt een verantwoorde waterhuishouding in de steden en het buitengebied.

Via moderne modemtechnieken worden alle belangrijke gegevens van gemalen ontsloten naar hoofdposten. Deze data kan vervolgens geanalyseerd worden ter ondersteuning van het waterbeleid. Om de veiligheid te verhogen worden vaak Octalarm melders als back-up ingezet daar waar DSL verbindingen de communicatie verzorgen tussen gemalen en de SCADA hoofdpost. Ook de voor Hoogheemraadschap Hollandse Delta ontwikkelde SVA-X74 semafonie alarmmelder wordt veel in gemalen toegepast. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op Lees meer over de SVA-X74

Bewaakt u uw processen nog met een …

... Modalarm-T, Octalarm-T, Severa modem of Severa Steady Connect?

Deze melders zijn misschien al meer dan 15 jaar oud en garanderen geen betrouwbare alarmmelding meer. Elektronica veroudert, de kans op storing neemt toe en het is onmogelijk te voorspellen wanneer de melder faalt. Wachten tot dit gebeurt leidt tot een situatie waarin u tijdelijk zonder alarmering zit en geeft risico op financiële en emotionele schade. Dat is natuurlijk geen optie!

'Hij doet het toch nog' zou geen reden moeten zijn om uw vermogen met een waarde van tonnen of misschien wel miljoenen te bewaken met apparatuur van soms wel 15 jaar of ouder.

Wat zijn de risico’s van oude melders?

... Octalarm-IP, Modalarm-IP, SV 3G alarmmelder, SV 3G Weblogger of SV 3G modem?

Vanaf januari 2022 wordt het 3G netwerk NIET meer ondersteund door de Telecom providers Vodafone en KPN. (T-Mobile stelt dat 3G wordt uitgefaseerd maar heeft nog geen exacte deadline bekend gemaakt.) Onze alarmmelders hebben een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, zal de communicatiesnelheid/dekking drastisch afnemen. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module.

Daarnaast wordt vanaf juni 2023 ook het 2G netwerk uitgefaseerd en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen.

  1. Alarmering met de SV-lijn in 3G uitvoering is dan alleen nog via het vaste internet mogelijk (de 4G-versies van de SV-lijn draaien gewoon door).
  2. Voor de Octalarm-IP en Modalarm-IP geldt dan dat alleen nog via analoge verbinding (PSTN) en vast internet gealarmeerd wordt. De GSM uitvoeringen van deze melders werken niet meer.
  3. Alle Severa's, Modalarm-T GSM versies en Octalarm-T GSM versies werken dan niet meer.

Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen moeten deze melders dus uiterlijk in Q1 van 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden.

Om risico’s te beperken en leveringsproblemen door een run op 4G modules begin 2025 te voorkomen adviseren wij u zo spoedig mogelijk over te stappen op oplossingen met een 4G LTE-Cat M1 module (4G voor M2M).  

Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste product.

Bestel de Octalarm-Touch Bestel de SVA 4G Bestel de SVL 4G Bestel de SVM 4G

Mis geen relevante informatie over alarmering en telecomnetwerk wijzigingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over specifieke alarmeringsproducten of ontwikkelingen die voor gebouwbeheer gelden. Wij nemen uw privacy serieus en wijzen u daarom op onze privacy statement. Na aanmelding kunt zich te allen tijde uitschrijven door in de footer van iedere nieuwsbrief te klikken op 'uitschrijven' of beter nog, kies voor 'voorkeuren aanpassen', zodat u alleen nog de informatie ontvangt die voor u relevant is.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief