Kunt u nog vertrouwen op uw huidige alarmmelder?

Al sinds 1983 levert Adésys telefonische alarmmelders en modems voor het bewaken van kritische processen en installaties. We zijn gepast trots op het hoge niveau van betrouwbaarheid en lange levensduur van onze producten. Gemiddeld zijn de melders in het veld wel 15 jaar oud en we constateren zelfs uitschieters naar 25 jaar oude melders.

Ook door de adviseurs van verzekeraars in de tuinbouw en de veeteelt wordt regelmatig nog een oude melder aangetroffen als zij bijvoorbeeld een aanvraag voor een verstikkings- of gewasschadeverzekering in behandeling nemen. En tijdens de uitfasering van CSD bleken er nog aanzienlijk veel oude melders in gebruik te zijn in watermanagement en de koelsector.

Zijn deze meer dan 15 jaar oude melders nog wel veilig en betrouwbaar? Kunt u er nog steeds blind op vertrouwen dat uw alarmen worden uitgebeld?

Minder betrouwbaar en grotere kans op storing

Hoewel we trots zijn dat onze melders zo robuust zijn dat ze de tand des tijds doorstaan, moet u zich echter realiseren dat juist deze oude melders nog nooit zo onbetrouwbaar waren. De elektronische onderdelen van de printplaat slijten en apparaten als de Severa, de Octalarm of Modalarm uit de 1e en 2e generatie of de T-serie missen aansluiting met de technologie van tegenwoordig. Denk ook aan Estafette melders, die al lange tijd niet meer worden geproduceerd. De kans op storing neemt toe en na verloop van tijd wordt het onmogelijk te voorspellen wanneer zij falen. Wachten tot dit gebeurt leidt tot een situatie waarin u tijdelijk zonder alarmering zit of erger, de melder het tijdens een calamiteit niet doet. Uitval van een installatie kan bijvoorbeeld temperatuurdaling veroorzaken of verstikking van dieren betekenen. Het gevolg hiervan levert naast grote emotionele schade ook een enorme financiële strop op. Dat is natuurlijk geen optie!

Als richtlijn kunt u aanhouden dat de betrouwbaarheid van uw melder versneld zal afnemen bij alarmmelders ouder dan 10 jaar. Afhankelijk van de gebruikscondities en de op handen zijnde wijzigingen in de telecomnetwerken kan dit zelfs eerder zijn. 'Hij doet het toch nog' zou geen reden moeten zijn om uw vermogen met een waarde van tonnen of misschien wel miljoenen te bewaken met apparatuur van soms wel 15 jaar of ouder.

Vervang uw melder als deze ouder is dan 10 jaar

De meeste ondernemers weten niet exact hoe oud de melder al is. Vaak wordt de leeftijd van het apparaat ontdekt als het stuk is en voor reparatie wordt opgestuurd. Om de veiligheid van uw dagelijkse technische processen, dieren of gewassen niet in het geding te laten komen, adviseren wij u dringend uw oude apparaat te vervangen voor een nieuwer type. Het gaat om de telefonische alarmmelders en modems uit de serie:

Kritische technische processen

  • Modalarm-D
  • Modalarm 1200D
  • Modalarm-T
  • Octalarm (1e generatie)
  • Octalarm 2 (2e generatie)
  • Octalarm-T serie (T1 t/m T16)

Technische processen

  • Severa Webmeter
  • Severa Modem
  • Severa Steady Connect

Onze verkoopafdeling adviseert u graag bij het kiezen van het juiste product. Dan alarmeert u weer veilig en betrouwbaar via de (sterk veranderde) hedendaagse digitale telefonienetwerken.

Neem contact met ons op