Meet- en alarmeringsoplossingen voor koelinstallaties

Bewaak uw industriële of medische koelcellen en vriezers

Helaas gebeurt het regelmatig dat de deur van de koel- of vriescel onbedoeld open blijft staan of dat spanningsuitval niet wordt opgemerkt. Het gevolg is een forse schade doordat de opgeslagen waren niet meer bruikbaar zijn. Uitval en storingen moeten dan ook direct gemeld worden bij de dienstdoende storingsmonteurs.

  1. Melden van koeltechnische storingen naar smartphone van storingsmonteurs
  2. Alarmeert ook op het bedrijf zelf via zoemer en flitslicht

Voorbeelden van meldingen

  1. Overschrijding minimaal/maximaal temperatuur
  2. Spanningsuitval waardoor alles ontdooit

In deze branche vindt u onze

Octalarm-Touch Pro
Geavanceerde alarmmelder voor netwerkgebaseerd alarmeren conform de Adésys standaard ‘Octalarm Link’. Ideaal voor het vastleggen van omvangrijke alarmactiviteiten via een onafhankelijke netwerkinterface.
Octalarm Link
Aanvullende licentie voor het effectief melden van een groot aantal alarmen via netwerk gestuurd alarmeren. Speciaal voor de Octalarm-Touch Pro.
Octalarm-Touch
Alarmmelder uitgerust met geavanceerde technologie voor het beschermen van essentiële technische procedures en het minimaliseren van schade en productieverlies.
Module dienstrooster
Aanvullende licentie voor het voor een langere periode instellen van wisselende storingsdiensten. Geschikt voor de Octalarm-Touch en Octalarm-Touch Pro.

Bewaakt u uw processen nog met een ...

... Severa Webmeter of Severa Modem?

Deze melders zijn misschien al meer dan 15 jaar oud en garanderen geen betrouwbare alarmmelding meer. Elektronica veroudert, de kans op storing neemt toe en het is onmogelijk te voorspellen wanneer de melder faalt. Wachten tot dit gebeurt leidt tot een situatie waarin u tijdelijk zonder alarmering zit en geeft risico op financiële en emotionele schade. Dat is natuurlijk geen optie!

'Hij doet het toch nog' zou geen reden moeten zijn om uw vermogen met een waarde van tonnen of misschien wel miljoenen te bewaken met apparatuur van soms wel 15 jaar of ouder.

Wat zijn de risico’s van oude melders?

... SV 3G alarmmelder, SV 3G Weblogger of SV 3G modem?

Vanaf januari 2022 wordt het 3G netwerk NIET meer ondersteund door de Telecom providers Vodafone en KPN. (T-Mobile stelt dat 3G wordt uitgefaseerd maar heeft nog geen exacte deadline bekend gemaakt.) Onze alarmmelders hebben een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, zal de communicatiesnelheid/dekking drastisch afnemen. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module.

Daarnaast wordt vanaf juni 2023 ook het 2G netwerk uitgefaseerd en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen.

  1. Alarmering met de SV-lijn in 3G uitvoering is dan alleen nog via het vaste internet mogelijk (de 4G-versies van de SV-lijn draaien gewoon door).
  2. Alle Severa's werken dan niet meer.

Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen moeten deze melders dus uiterlijk in Q1 van 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden.

Om risico’s te beperken en leveringsproblemen door een run op 4G modules begin 2025 te voorkomen adviseren wij u zo spoedig mogelijk over te stappen op oplossingen met een 4G LTE-Cat M1 module (4G voor M2M).  Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste product.

Bestel de Octalarm-Touch Bestel de SVA 4G Bestel de SVL 4G Bestel de SVM 4G

Inzicht in status koelinstallaties voorkomt schade

Bijzonder actueel: bewaking -80° vriezers

In de medische wereld worden veel -80° vriezers gebruikt, o.a. voor het opslaan van Covid-19 vaccins. Door deze vriezers te koppelen aan een alarmmelder ontstaat een veilige situatie waardoor tijdig actie kan worden ondernomen als er technische storingen in de vriezer ontstaan. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

HACCP temperatuur registratie snel geregeld

Om snel en eenvoudig te voldoen aan de HACCP richtlijnen voor temperatuurregistratie ontwikkelde Adésys een temperatuurbewakingsoplossing.

  1. Direct aansluiten PT100 temperatuur sensoren mogelijk
  2. Niet meer actief moeten vastleggen van de temperaturen
  3. Opgeslagen meetwaarden worden via vast ethernet of mobiele netwerk verstuurd
  4. Duidelijke en gebruiksvriendelijke portal met de optie tot downloaden van de meetwaarden

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op Lees meer over temperatuurbewaking

Mis geen relevante informatie over alarmering en telecomnetwerk wijzigingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over specifieke alarmeringsproducten of ontwikkelingen die voorde koelsector gelden. Wij nemen uw privacy serieus en wijzen u daarom op onze privacy statement. Na aanmelding kunt zich te allen tijde uitschrijven door in de footer van iedere nieuwsbrief te klikken op 'uitschrijven' of beter nog, kies voor 'voorkeuren aanpassen', zodat u alleen nog de informatie ontvangt die voor u relevant is.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief