Meet- en alarmeringsoplossingen voor mobiele installaties

Bewaak uw flexibele installaties, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen

Mobiele installaties zoals (pers)containers, bronbemalingspompen, noodstroomvoorzieningen/aggregaten en koelcontainers, maar ook gasdetectiesystemen en complete mobiele keukens worden in diverse sectoren en verschillende situaties toegepast. In veel van deze toepassingen kan uitval of storing bij de installatie tot gevaarlijke of op zijn minst onwenselijke situaties leiden. Uitval en storingen moeten dan ook zo snel mogelijk gemeld worden.

 1. Melden van storingen uit mobiele pompen en compressoren
 2. Melden van spanningsuitval
 3. Op afstand aan/uitschakelen van alarmen en/of afdelingen
 4. Alarmeren op het bedrijf zelf via zoemer en flitslicht
 5. Opvragen van de alarmstatus via de telefoon
 6. Lijnbewaking op de telefoonverbinding met sms bij lijnuitval

In deze branche vindt u onze

SVA alarmmelder - SMS alarmering
Industriële 4G email & sms alarmmelder voor het bewaken van uw technische processen. Bestel bij Adésys, uw alarmmelder fabrikant.
SVL Weblogger
Industriële 4G Weblogger die alarmeert bij overschrijdende grenswaarden.
Meetcentrale
Visualisatie van alarm statussen op een overzichtelijke website.
SVM 4G modem
Industriële 4G SVM modem sms/e-mail alarmmelder voor verbinding met applicaties in het veld.

Testimonials: de klant aan het woord

"We kunnen nu sneller reageren op storingen én we lossen deze veel sneller op. Nooit meer onnodig een servicemonteur op pad."

Ruud Hoedemaekers, Projectleider Kessel Rental

Inzicht in de status van uw mobiele installaties geeft rust en zekerheid

Monitoren en alarmeren bij mobiele installaties neemt uitdagingen met zich mee

Omdat uitval of storing van mobiele installaties kan leiden tot gevaarlijke of op zijn minst onwenselijke situaties, wilt u altijd tijdig alarm krijgen. Tegelijk brengt monitoren en alarmeren bij deze installaties een aantal uitdagingen met zich mee.

 1. De installatie wordt flexibel ingezet
 2. De installatie wordt op moeilijk bereikbare plaatsen ingezet
 3. Er ontbreekt een betrouwbare netvoeding
 4. Er is geen telefoonlijn om meldingen door te geven

Tijdig alarm

Om toch tijdig gealarmeerd te worden als er uitval of storing wordt geconstateerd, heeft Adésys unieke oplossingen ontwikkeld.

 1. Data wordt via vast en mobiel internet ontsloten
 2. De apparaten zijn geschikt voor vele soorten voedingen: netvoeding, zwakstroomvoeding 12/24V, accu- of batterijvoeding of zonnepaneel voeding
 3. Alarmberichten als sms-bericht en/of e-mail (zonder SMTP instellingen) verstuurd

Daarnaast is het ook mogelijk om het proces te volgen zonder ter plaatse te hoeven gaan. Het levert niet alleen gemak op, het bespaart u kostbare tijd. 

Onze jarenlange ervaring en nauwe relatie met aanbieders en gebruikers van mobiele installaties heeft ons in staat gesteld een optimale oplossing te ontwikkelen voor praktisch elke situatie.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

Bewaakt u uw processen nog met een ...

... Severa Webmeter of Severa Modem?

Deze melders zijn misschien al meer dan 15 jaar oud en garanderen geen betrouwbare alarmmelding meer. Elektronica veroudert, de kans op storing neemt toe en het is onmogelijk te voorspellen wanneer de melder faalt. Wachten tot dit gebeurt leidt tot een situatie waarin u tijdelijk zonder alarmering zit en geeft risico op financiële en emotionele schade. Dat is natuurlijk geen optie!

'Hij doet het toch nog' zou geen reden moeten zijn om uw vermogen met een waarde van tonnen of misschien wel miljoenen te bewaken met apparatuur van soms wel 15 jaar of ouder.

Wat zijn de risico’s van oude melders?

... SV 3G alarmmelder, SV 3G Weblogger of SV 3G modem?

Vanaf januari 2022 wordt het 3G netwerk NIET meer ondersteund door de Telecom providers Vodafone en KPN. (T-Mobile stelt dat 3G wordt uitgefaseerd maar heeft nog geen exacte deadline bekend gemaakt.) Onze alarmmelders hebben een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, zal de communicatiesnelheid/dekking drastisch afnemen. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module.

Daarnaast wordt vanaf juni 2023 ook het 2G netwerk uitgefaseerd en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen.

 1. Alarmering met de SV-lijn in 3G uitvoering is dan alleen nog via het vaste internet mogelijk (de 4G-versies van de SV-lijn draaien gewoon door).
 2. Alle Severa's werken dan niet meer.

Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen moeten deze melders dus uiterlijk in Q1 van 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden.

Om risico’s te beperken en leveringsproblemen door een run op 4G modules begin 2025 te voorkomen adviseren wij u zo spoedig mogelijk over te stappen op oplossingen met een 4G LTE-Cat M1 module (4G voor M2M).  

Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste product.

Bestel de SVA 4G Bestel de SVL 4G Bestel de SVM 4G

Mis geen relevante informatie over alarmering en telecomnetwerk wijzigingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over specifieke alarmeringsproducten of ontwikkelingen die voor mobiele installaties gelden. Wij nemen uw privacy serieus en wijzen u daarom op onze privacy statement. Na aanmelding kunt zich te allen tijde uitschrijven door in de footer van iedere nieuwsbrief te klikken op 'uitschrijven' of beter nog, kies voor 'voorkeuren aanpassen', zodat u alleen nog de informatie ontvangt die voor u relevant is of beter nog, kies voor 'voorkeuren aanpassen', zodat u alleen nog de informatie ontvangt die voor u relevant is.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief