"We kunnen nu sneller reageren op storingen én we lossen deze veel sneller op. Nooit meer onnodig een servicemonteur op pad."

Product: SVL Weblogger

Branche: Mobiele installaties

Kostenbesparen én verbetering van Comfort

Mobiele keukenKessel Rental Mobile Kitchens B.V. verhuurt, zoals de naam al doet vermoeden, mobiele keukens. Deze keukens worden ingezet in heel Europa. Soms ervaren gebruikers een probleem, maar niet altijd is het duidelijk wat precies is voorgevallen. Kessel Rental kan nu met de SVL kan op afstand bekijken wat er precies aan de hand is.  

Deze keukens worden ingezet in heel Europa zodra een klant te weinig capaciteit heeft, een renovatie gaat uitvoeren of bij calamiteiten. Deze keukens worden vaak in een periode tussen de 3 maanden en 6 jaar ingezet, het is dus van groot belang dat alle apparatuur in de keuken gedurende de gehele periode goed blijft functioneren.

Luchtvochtigheid, CO2, temperatuur

De SVL wordt ingezet om verschillende waarden vast te leggen. De luchtvochtigheid en het CO2 gehalte zijn van grote invloed op het welbevinden van de mensen die in deze keuken werken en worden daarom vastgelegd. De temperatuur, cruciaal voor de houdbaarheid van de producten, maar ook voor het comfort van de mensen die in de keuken werken worden daarom nauwkeurig gemonitord. 

Door deze meetwaarden te monitoren én het instellen van een alarm per sms en/of e-mail bij het overschrijden van de grenswaarden waren zij sneller op de hoogte van een mogelijk probleem. Hiermee konden ze het probleem sneller oplossen én vaak zonder ter plekke te moeten gaan. 

Ruud Hoedemaekers, Projectleider bij Kessel Rental: “In het verleden werd bijvoorbeeld in veel gevallen de oorzaak van problemen met de temperatuur in de koelaggregaat gezocht. Uit ervaring weten wij dat in die gevallen juist het niet volledig sluiten van een vriesceldeur de oorzaak is. Een deurschakelaar bracht hier uitkomst. Zodra wordt vastgesteld dat de temperatuur afwijkt van de grenswaarden komen wij in actie."

Sms- en/of e-mail 

De PT100 temperatuur sensoren zijn direct aan te sluiten op de weblogger. Per kanaal is in te stellen hoe vaak er een         meting gedaan moet worden en indien er een temperatuurafwijking is ontvangen ingestelde contactpersonen een SMS -en/of e-mailbericht. Ruud Hoedemaekers: "We kunnen nu sneller reageren op storingen én we lossen deze veel sneller op. Daarnaast kunnen we nu aan de hand van het temperatuurverloop bij voorgaande projecten, de klimatisering en luchtbehandeling voor nieuwe projecten beter regelen. Dit bespaart ons en onze klanten veel tijd en geld.”

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Door middel van de zeer gebruiksvriendelijke insteltool SV-prog is het heel eenvoudig de SVL in te stellen en op een later tijdstip via het webportal instellingen aan te passen. De tool is gratis te downloaden via de website.

Lees meer over de SVL

Terug naar overzicht