Alarmeringsoplossingen voor de tuinbouw

Bewaak klimaatcomputers, substraatsystemen en beregeningsinstallaties

Adésys heeft van oorsprong een sterkte binding met de tuinbouw. Het bedrijf is immers in 1983 ontstaan uit de behoefte aan besturing en beveiliging in die sector.

De schaalgrootte van tuinbouwbedrijven neemt fors toe en daarmee ook de hoeveelheid techniek die bewaakt moet worden. Bewaken van klimaatcomputers, substraatsystemen en beregeningsinstallaties waarborgt een verantwoorde en veilige bedrijfsvoering. Het geeft u gemoedsrust omdat u weet dat er gebeld wordt als er een probleem is op het bedrijf. Zo wordt schade voorkomen.

  1. Storingsmelding vanuit klimaatcomputer, substraatalarm, minimaal/maximaal temperatuur, enz.
  2. Melden van spanningsuitval
  3. Redundante alarmmelder
  4. Op afstand aan/uitschakelen van alarmen en/of afdelingen
  5. Lokaal alarm op het bedrijf zelf via zoemer en flitslicht
  6. Opvragen alarmstatus met smartphone
  7. Lijnbewaking op verbinding met sms bij lijnuitval
  8. Verzekeringsmaatschappijen bevelen deze oplossing aan

In deze branche vindt u onze

ARA-Pro Next
Bewaken van meerdere technische installaties met overzichtelijke alarmafhandeling voor grote hoeveelheden alarmen met dienstrooster voor servicemensen.
Octalarm-Touch Pro
Geavanceerde alarmmelder voor netwerkgebaseerd alarmeren conform de Adésys standaard ‘Octalarm Link’. Ideaal voor het vastleggen van omvangrijke alarmactiviteiten via een onafhankelijke netwerkinterface.
Octalarm Link
Aanvullende licentie voor het effectief melden van een groot aantal alarmen via netwerk gestuurd alarmeren. Speciaal voor de Octalarm-Touch Pro.
Octalarm-Touch
Alarmmelder uitgerust met geavanceerde technologie voor het beschermen van essentiële technische procedures en het minimaliseren van schade en productieverlies.

Bewaakt u uw processen nog met een …

... Octalarm-T?

Deze melder is misschien al meer dan 15 jaar oud en garandeert geen betrouwbare alarmmelding meer. Elektronica veroudert, de kans op storing neemt toe en het is onmogelijk te voorspellen wanneer de melder faalt. Wachten tot dit gebeurt leidt tot een situatie waarin u tijdelijk zonder alarmering zit en geeft risico op financiële en emotionele schade. Dat is natuurlijk geen optie!

'Hij doet het toch nog' zou geen reden moeten zijn om uw vermogen met een waarde van tonnen of misschien wel miljoenen te bewaken met apparatuur van soms wel 15 jaar of ouder. 

Wat zijn de risico’s van oude melders?

... Octalarm-IP

Vanaf januari 2022 wordt het 3G netwerk NIET meer ondersteund door de Telecom providers Vodafone en KPN. (T-Mobile stelt dat 3G wordt uitgefaseerd maar heeft nog geen exacte deadline bekend gemaakt.) Onze alarmmelders hebben een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, zal de communicatiesnelheid/dekking drastisch afnemen. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module.

Daarnaast wordt vanaf juni 2023 ook het 2G netwerk uitgefaseerd en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen.

  1. Alarmering met de Octalarm-IP is dan alleen nog via analoge verbinding (PSTN) en vast internet mogelijk. De GSM uitvoeringen van deze melders werken niet meer.
  2. Alle Octalarm-T GSM versies werken dan niet meer.

Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen moeten deze melders dus uiterlijk in Q1 van 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden.

Om risico’s te beperken en leveringsproblemen door een run op 4G modules begin 2025 te voorkomen adviseren wij u zo spoedig mogelijk over te stappen op oplossingen met een 4G LTE-Cat M1 module (4G voor M2M).  Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste product.

Bestel de Octalarm-Touch

Testimonials: de klant aan het woord

“De Octalam-Touch heeft dezelfde bediening als een smartphone, waardoor het voor mij en mijn collega’s makkelijk is om aan te passen.“

Jasper van der Voort, medewerker Voort Brielle

Inzicht in uw regelsystemen geeft rust en zekerheid

Alarmering klimaatcomputer met ARA-Pro

Voor Hoogendoorn iSii en Priva Office is een netwerkkoppeling met het ARA-pro meldbanksysteem mogelijk. Hierdoor worden alarmen uit deze klimaatcomputers als spraakbericht naar smartphones uitgebeld. Doordat direct duidelijk is welk type alarm het betreft, kan de monteur snel actie ondernemen.

Bij alarmering wordt rekening gehouden met de urgentie van het alarm en het dienstrooster van het stand-by team. Dit betekent dat altijd de juiste persoon wordt gebeld en notificaties van niet urgente alarmen tijdens de nacht worden uitgesteld tot de volgende dag. Kortom: rust voor het team!

Neem contact op Lees meer over ARA-Pro 

Risico’s in de agrarische sector

Al onze oplossingen worden getoetst door verzekeringsmaatschappijen die gewasverzekeringen afsluiten in de tuinbouwsector. Met een Adésys alarmmelder bent u er zeker van dat u een door hen goedgekeurde oplossing heeft voor alarmering.

Neem contact op Lees over risico's in de sector

Mis geen relevante informatie over alarmering en telecomnetwerk wijzigingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over specifieke alarmeringsproducten of ontwikkelingen die voor de tuinbouw gelden. Wij nemen uw privacy serieus en wijzen u daarom op onze privacy statement. Na aanmelding kunt zich te allen tijde uitschrijven door in de footer van iedere nieuwsbrief te klikken op 'uitschrijven' of beter nog, uw 'voorkeuren aan te passen', zodat u alleen nog de informatie ontvangt die voor u relevant is.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief