Nieuwste alarmmelder in tuinbouw gekoppeld aan IIVO

Twee op het oog verschillende dienstverleners hebben elkaar goed gevonden in het blindelings vertrouwen krijgen van telers en bedrijfsleiders in de tuinbouw. Zowel alarmmelder fabrikant Adésys als tuinbouwtoeleverancier Hoogendoorn kozen er afzonderlijk voor om hun vertrouwde product compleet te vernieuwen. Dit zodat de betrouwbaarheid én de flexibiliteit op huidige en toekomstige technologie geborgd kon blijven. Tijdens een prettige samenwerking tussen beide dienstverleners is een koppeling ontstaan, zodat beide vernieuwde systemen voortreffelijk met elkaar werken.

‘Het ARA-Pro 5 meldbanksysteem voor alarmering heeft er al heel wat trouwe dienstjaren op zitten. De toegepaste technologie volstaat op dit moment, maar biedt niet voldoende flexibiliteit om nieuwe technologieën aan te koppelen. Omdat ontwikkelingen elkaar zo rap opvolgen, is de ARA-Pro Next ontwikkeld als betrouwbare en volledig vernieuwde opvolger. Die draait na een vlekkeloze overstap nu bij de eerste gebruikers en laat het probleemloos overstappen van de ARA-Pro 5 naar de ARA-Pro Next zien’, aldus Lodewijk Duymaer van Twist, manager engineering bij Adésys. Door de komst van ARA-Pro Next is ook de Octalarm Link licentie voor netwerk gestuurd alarmeren beschikbaar gekomen in andere branches, zoals veehouderij, watermanagement  en gebouwbeheer.

Vernieuwing vergroot wendbaarheid

Tuinbouwautomatiseerder Hoogendoorn ontwikkelt, produceert en levert geavanceerde procescomputers. Service Engineer Kevin Kleijwegt deelt het idee van deze soms rigoureuze aanpak: ‘Met onze klimaatcomputer IIVO zetten we stappen richting ons doel om tuinbouwondernemers slimmer te laten groeien voor een duurzamere toekomst op het gebied van water, klimaat en energie. Onze iSii wordt opgevolgd door de compleet nieuw ontwikkelde IIVO. Met Adésys hebben we intensief samengewerkt, zodat de koppeling tussen onze IIVO en hun ARA-Pro Next het beste van beide werelden kon blijven bieden. Die zekerheid blijft bij de overstap van de iSii naar de IIVO.’

De interesse voor het overstappen naar de nieuwere techniek is ook bij de gebruikers groot. Het in de toekomst wegvallen van 2G en 3G GSM-netwerken maakt dat het alarmmeldingssysteem onderwerp is van gesprek.

Aan de hand van klantinterviews en marktonderzoek bleek grote vraag om meerdere technische systemen op verschillende locaties te koppelen aan de alarmsystemen van Adésys. De uitdaging van deze vele koppelingen is het overzichtelijk houden van de verschillende alarmmeldingen én het sturen van de melding naar de verantwoordelijke medewerker. Het gebruik van een dienstrooster bleek hiervoor de oplossing. Dat is dan ook de reden dat het dienstrooster, naast de Octalarm Link licentie, als apart product verkrijgbaar is.

Hoge betrokkenheid bij alle partijen

De samenwerking tussen beide partners verloopt prettig omdat ze beide dezelfde taal praten en met korte lijnen de klant altijd willen helpen. ‘We zijn beide enorm betrokken in het op hele korte termijn vinden van een oplossing. Klanten kunnen altijd bellen en door onze telefonische bereikbaarheid met eigen mensen zijn we altijd bereikbaar om te helpen,’ verklaart Kleijwegt de fijne samenwerking. ‘En natuurlijk is het mooi dat IIVO de eerste klimaatcomputer in de tuinbouw is waarmee de ARA-Pro Next gekoppeld is.’

 

Aanvullende informatie

ARA-Pro Next  Octalarm Link  Module dienstrooster

Hoogendoorn | IIVO

Testimonial: de klant aan het woord

Schenkeveld Schiphol ging als één van de eerste ARA5 klanten over op ARA-Pro Next met een koppeling met de IIVO van Hoogendoorn. Arthur van der Meijs, Teelt manager, vertelt hoe de koppeling bij hen in de praktijk werkt.

Bekijk de referentie van Schenkeveld Schiphol

over ARA-Pro Next over de module dienstrooster

Terug naar overzicht