Ontwikkeling SVM-X56: hoe we Priva systemen zijn gaan beheren via internet

In 2016 ontstond een opmerkelijk initiatief tussen Rensen Building Environments en Adésys om een oplossing te vinden voor het op afstand beheren van Priva installaties. Traditioneel werden deze installaties uitgelezen en beheert via belmodems. Deze techniek is door de digitalisering van de telefoonnetten steeds moeilijker te handhaven. Priva systemen zoals de HX lijn laten zich echter niet zomaar overzetten naar beheer via internet. De doelstelling was een oplossing te vinden die plug & play het belmodem zou vervangen.

Van bellen via seriële poort naar bellen via internet

Om deze doelstelling in te vullen is zeer gedetailleerde kennis nodig over hoe een Priva systeem communiceert via de seriële poort die verbonden is met de modem. Rensen, met de kennis van Priva systemen, en Adésys, met de kennis van modemcommunicatie, hebben dit traject samen opgepakt.

Het resultaat is de SVM-X56 modem die het gedrag van belmodems kan simuleren richting het Priva systeem. De Priva gebouwbeheersystemen merken als het ware niet dat de belmodem plaats heeft gemaakt voor een 4G internetmodem. Zo is op zeer eenvoudige wijze de verbinding om te zetten naar een 4G internetverbinding. Wanneer vast internet bij de klant beschikbaar is en gebruikt mag worden, kan de SVM-X56 ook communiceren via dit vaste internet. Aan de zijde van de Priva beheersoftware wordt geen verbinding meer opgebouwd via een telefoonnummer, maar via een IP-adres van de betreffende locatie.

De SVM-X56 wordt inmiddels met groot succes ingezet door Rensen maar ook door andere installateurs in de markt van gebouwbeheer. Een prachtig voorbeeld van een succesvolle samenwerking van 2 partijen met veel kennis.

Lees meer over de SVM-X56

Note: Rensen Building Environments ontwerpt en bouwt al sinds 1983 de meest complexe gebouwbeheersystemen. De regelkasten hiervoor worden in de eigen werkplaats in Uden gebouwd. We werken al meer dan 20 jaar samen op het gebied van modemcommunicatie en telefonische alarmering voor beheer op afstand van deze gebouwbeheersystemen.

Terug naar overzicht