Meet- en alarmeringsoplossingen voor de veeteelt

Bewaak klimaatcomputers, luchtwassysteem en voercomputers

Of het nu kippenstallen, broederijen of varkensstallen betreft, de processen in deze bedrijven zijn zeer kritisch en letterlijk van levensbelang voor de dieren. Goede mechanische ventilatie zorgt voor voldoende zuurstof en de schadelijke gassen worden via een luchtwasser afgezogen. Zo wordt het milieu niet te zwaar belast.

Belangrijke technische systemen zoals voercomputers en klimaatcomputers regelen deze kritische processen. Ondersteund door deze moderne opzet van veehouderijen vervullen onze veeboeren een belangrijke rol in onze voedselketen. Een veilige en betrouwbare alarmering geeft daarbij inzicht in die kritische processen en dat biedt gemoedsrust en vertrouwen.

  1. Melden van technische storingen naar smartphone of semafoon van de boer
  2. Melden van spanningsuitval op het bedrijf
  3. Aan/uitschakelen van alarmen en/of afdelingen wanneer deze gereinigd of onderhouden worden
  4. Alarmeren op het bedrijf zelf met zoemer en flitslicht
  5. Verzekeringsmaatschappijen bevelen deze oplossing aan

In deze branche vindt u onze

Octalarm-Touch Pro
Geavanceerde alarmmelder voor netwerkgebaseerd alarmeren conform de Adésys standaard ‘Octalarm Link’. Ideaal voor het vastleggen van omvangrijke alarmactiviteiten via een onafhankelijke netwerkinterface.
Octalarm Link
Aanvullende licentie voor het effectief melden van een groot aantal alarmen via netwerk gestuurd alarmeren. Speciaal voor de Octalarm-Touch Pro.
Octalarm-Touch
Alarmmelder uitgerust met geavanceerde technologie voor het beschermen van essentiële technische procedures en het minimaliseren van schade en productieverlies.
Module dienstrooster
Aanvullende licentie voor het voor een langere periode instellen van wisselende storingsdiensten. Geschikt voor de Octalarm-Touch en Octalarm-Touch Pro.

Bewaakt u uw processen nog met een…

...Octalarm-T

... Severa Webmeter

... Octalarm-IP B-lijn versie of

... Octalarm-IP A-lijn versie type PE of GE?

Per 1 juli 2023 worden in Nederland een aantal eisen voor alarmering in stallen toegevoegd aan de bestaande ‘Regeling houders van dieren’ van de overheid. De wijzigingen zijn er gekomen door een aantal incidenten die geleid hebben tot veel dode dieren, met name door verstikking. De aanpassingen hebben gevolgen voor de toe te passen alarmmelders in bestaande stallen en in nieuw te bouwen stallen. Door deze verscherpte regelgeving 

voldoen deze alarmmelders NIET meer en dienden zij op korte termijn vervangen te worden

door bijvoorbeeld een alarmmelder uit de Touch lijn.

Lees meer over de verscherpte regelgeving

Daarnaast wordt het 3G netwerk vanaf januari 2022 NIET meer ondersteund door de Telecom providers Vodafone en KPN. (T-Mobile stelt dat 3G wordt uitgefaseerd maar heeft nog geen exacte deadline bekend gemaakt.) Onze alarmmelders hebben een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, zal de communicatiesnelheid/dekking drastisch afnemen. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module. Vervolgens wordt vanaf juni 2023 ook het 2G netwerk uitgefaseerd en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen.

  1. Alarmering met de Octalarm-IP is dan alleen nog via analoge verbinding (PSTN) en vast internet met ATA mogelijk. De GSM uitvoeringen van deze melders werken niet meer.
  2. Alle Severa's en Octalarm-T GSM versies werken dan niet meer.

Uitzetten 2G en 3G netwerk, wat betekent dit voor mijn alarmering?

Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen EN om te voldoen aan de nieuwe regelgeving dienen deze melders dus (eventueel vervroegd) vervangen te worden.

Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste product.

Bestel de Octalarm-Touch 

Testimonials: de klant aan het woord

"Met de uitbreiding van lijnen nu kun je eigenlijk alle processen bewaken die er zijn. Cruciaal lijkt me."

Jos Nelissen, eigenaar Pluimveebedrijven Nelissen B.V.

Inzicht in uw regelsystemen geeft rust en zekerheid

Octalarm al jaren een vertrouwd merk in de sector

Adésys speelt al meer dan 35 jaar een belangrijke rol in het bewaken van de kritische systemen in de veeteelt. Onze Octalarm alarmmelders waarschuwen de boer direct als techniek uitvalt zodat schade en dierenleed wordt voorkomen. Je ziet dan ook zeer geregeld verschillende Octalarm alarmmelders in het veld. Door de continue technologische ontwikkelingen en telecomnetwerk wijzigingen blijven wij innoveren om de Octalarm aan de specifieke eisen en wensen van de sector te laten voldoen.

Neem contact op Lees meer over de Octalarm-Touch  

Robots verhogen het dierwelzijn

Ook in moderne koeienstallen tref je veel techniek aan. Melkrobots doen steeds meer hun intrede en voor het reinigen van de stal en het aanduwen van het voer zijn robots beschikbaar. Deze systemen verhogen het welzijn van de dieren en zorgen voor een optimale bedrijfsvoering. Voor de boer betekent het vooral een aangenamer leven. Adésys speelt met maatwerk elektronica een belangrijke rol in de besturing van deze machines. Daarnaast worden alle machines via het bedrijfsnetwerk bewaakt met een Modalarm-IP alarmmelder. 

Neem contact op

Risico’s in de agrarische sector

Al onze oplossingen worden getoetst door verzekeringsmaatschappijen die verstikkingsschadeverzekeringen afsluiten in de veehouderij. Met een Adésys alarmmelder bent u er zeker van dat u een door hen goedgekeurde oplossing heeft voor alarmering.

Neem contact op Lees over risico's in de sector

Mis geen relevante informatie over alarmering en telecomnetwerk wijzigingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over specifieke alarmeringsproducten of ontwikkelingen die voor de veeteelt gelden. Wij nemen uw privacy serieus en wijzen u daarom op onze privacy statement. Na aanmelding kunt zich te allen tijde uitschrijven door in de footer van iedere nieuwsbrief te klikken op 'uitschrijven' of beter nog, uw 'voorkeuren aan te passen', zodat u alleen nog de informatie ontvangt die voor u relevant is.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief