"Het gaat om kleinere gemalen, dus waren we ook op zoek naar een praktische oplossing. Liefst een vergelijkbaar systeem en gemakkelijk te vervangen."

Product: SVA-X16 gemaalbesturing met 4G module

Branche: Watermanagement

Vervangen Radius modems belangrijke klus

SVA-X16 in meterkast als vervanging radius modum De gemeente Midden-Groningen is een fusiegemeente en per 1 januari 2018 ontstaan door het samengaan van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Na de fusie was het vervangen van de modems een belangrijke klus. De gemalen werden in kaart gebracht en uiteindelijk onderverdeeld in twee categorieën. "Voor gemaaltjes waar één of twee woningen op waren aangesloten kozen we voor de rode lamp. Voor gemaaltjes die uit zicht staan of waar meerdere woningen op zijn aangesloten werd gekozen voor de SVA-X16 alarmmodule." In totaal zijn er door Mous Waterbeheer 81 modems vervangen door de nieuwe SVA-X16 alarmmodule van Adésys.

Een praktische oplossing

"Voor de besturing is er een servicecontract met Mous Waterbeheer. Als gemeente willen we besturing en modems zoveel mogelijk onderbrengen bij één partij." Maar dat was niet de enige reden om te kiezen voor Mous Waterbeheer. "Het gaat om kleinere gemalen, dus waren we ook op zoek naar een praktische oplossing. Liefst een vergelijkbaar systeem en gemakkelijk te vervangen." De ombouw naar de SVA-X16 alarmmodules was letterlijk een kwestie van plug & play. "De ene module wordt eruit gehaald en de nieuwe daarvoor in de plaats gezet. Dit betekent ook dat je niet de hele besturing hoeft te vervangen." De keuze was dus zowel praktisch als prijstechnisch interessant.

Mous Waterbeheer is een partner die meedenkt

Een vast contactpersoon, korte lijnen en tijdig geïnformeerd worden. Het waren kernwoorden die telkens terugkwamen in gesprek met Jaap Kramer, medewerker beleidsuitvoering riolering & water bij de gemeente Midden-Groningen. “Mous Waterbeheer is een partner die meedenkt en adviseert, dat is heel prettig.”

Lees meer over de SVA-X16

Terug naar overzicht