"Na het testen van de Octalarm-Touch Pro wisten we al snel dat we daarmee verder wilden."

Product: Octalarm-Touch Pro

Branche: Watermanagement

Drinkwaterbedrijf WMD neemt nieuwe alarmmelder Octalarm-Touch Pro als eerste in gebruik

De 18 productiestations van de Drentse drinkwaterleverancier WMD zijn sinds april van dit jaar uitgerust met de  gloednieuwe alarmmelder van Adésys: de Octalarm-Touch Pro. WMD schafte de melders nog voor de officiële  lancering aan en is daarmee de allereerste gebruiker. Bert Super, Senior Ontwerper/Projectleider bij het drinkwaterbedrijf, vindt dat niet extra spannend. “We hebben alles goed doorgesproken en uitgebreid getest, dus dat zit wel goed.”

Omdat de alarmmelders van WMD flink op leeftijd waren en reserveonderdelen niet of nauwelijks te krijgen, ging Bert Super in 2020 op zoek naar een alternatief. Op advies van een aantal collega-drinkwaterbedrijven kwam hij bij Adésys terecht. “Dat voelde direct goed. Ze hebben een testsysteem van de Octalarm-Touch Pro neergezet en we wisten al snel dat we daarmee verder wilden.” Vooral de aanwezigheid van twee netwerkpoorten vond Bert interessant. Hij vertelt dat WMD in de toekomst ook graag netwerk gestuurd wil kunnen alarmeren. Door de extra ethernet poort kan de Octalarm-Touch Pro aan zowel het technisch netwerk als aan het bedrijfsnetwerk gekoppeld worden. Het technisch netwerk blijft zo veilig gescheiden van de buitenwereld. “Met deze opvolger van de Octalarm-Touch zijn we goed voorbereid op toekomstige ontwikkelingen.”

Extra back-up

Naast 18 alarmmelders van het type Octalarm-Touch Pro heeft WMD ook 18 SVA-X74 semafonie alarmmelders aangeschaft. Bert legt uit waarom: “Bij een kritisch alarm krijgen onze machinisten – zo noemen we onze operators – via de semafoon een melding. Wanneer de machinist niet binnen een uur meldt dat hij het alarm gezien heeft, verstuurt de Octalarm een gesproken tekstbericht. Parallel daaraan verstuurt de SVA via SMS een bericht. Dat betekent dat we de machinist ofwel via 4G-internet ofwel via SMS bereiken. Die extra back-up is voor ons een prettige gedachte. De drinkwatervoorziening mag immers niet in gevaar komen.”

Echte specialisten

Bert kijkt tevreden terug op de eerste maanden waarin WMD met Adésys samenwerkt. “Ik vind het een pluspunt dat Adésys zelf de producten ontwikkelt. Ze hebben echte specialisten in huis, die goed met je meedenken. En het was fijn dat de overgang naar het nieuwe systeem zo vlot geregeld kon worden. In twee weken tijd waren alle alarmmelders vervangen!”

Lees meer over de Octalarm-Touch Pro

Terug naar overzicht