"We besparen kostbare tijd en geld en nog belangrijker; we voorkomen onnodig leed."

Product: SVL Weblogger

Branche: Gebouwbeheer

Accuraat monitoren en het vastleggen van informatie

dataloggen gebouwbeheerHofman technisch advies & projectbegeleiding is al meer dan 20 jaar actief in het adviseren, realiseren en onderhouden van technische installaties in woningen, scholen, winkels, sportcomplexen en utiliteitsgebouwen in zowel de nieuwbouw- als renovatiemarkt. Tijdens het uitvoeren van deze activiteiten komen zij verschillende situaties tegen waar sensoren onmisbaar zijn voor het accuraat monitoren en het vastleggen van informatie. Hofman technisch advies maakt in veel voorkomende gevallen gebruik van de SVL.

Effectief en efficiënt beheersen

Joost Hofman, eigenaar van Hofman technisch advies & projectbegeleiding: “Doordat wij actief zijn in de woningbouw en scholen tot en met winkels komen wij veel verschillende situaties tegen die het vastleggen van sommige meetwaarden wettelijk verplicht en/of het vastleggen van groot belang is. Het is bijvoorbeeld voor legionellapreventie van cruciaal te weten wat de temperatuur van de recirculatieleiding is of direct gewaarschuwd te worden als er waterlekkage is ontstaan in een ketelhuis. Niet tijdige detectie kan zeer grote gevolgen hebben.”

Met het inzetten van de SVL kan deze informatie op afstand gemonitord worden. Hiermee kan men direct voldoen aan wettelijke eisen, bijvoorbeeld voorschriften uit de Wet milieubeheer.  Ook kan de informatie bijdragen aan het verbeteren van de energie-efficiency, bijvoorbeeld door afwijkingen in gasverbruik. In andere gevallen worden de temperatuur van cv-water en de buitentemperatuur gemonitord om te kunnen bepalen of de stooklijn bijvoorbeeld goed staat ingesteld. Deze waardevolle informatie draagt hiermee bij aan het realiseren van behoorlijke kostenbesparingen. 

De SVL stuurt automatisch alarmberichten als de grenswaarden worden overschreden door middel van sms en/of e-mail zodat snel en alert gereageerd kan worden. Hiermee kan kostbare tijd en geld bespaard worden, maar veel belangrijker: leed wordt voorkomen.

Instellen en visualisatie in de Cloud

De SVL Weblogger is op eenvoudige wijze in te stellen met een pc of laptop. Hiervoor is de gratis instelsoftware SV-prog te downloaden van de Adésys website.  Voor een stabiele verbinding wordt de SVL met de meegeleverde ethernetkabel verbonden met de pc.

Joost Hofman vult aan: “De software is zeer gebruikersvriendelijk: per sensor kan ik een aparte grafiek instellen met minimale en maximale temperatuur/druk, grenswaarden voor automatische signaleringen van afwijkingen via mail en/of sms instellen, zelfs 2e grenswaarden voor gevallen waarbij echt dringend actie noodzakelijk is. De software is volledig aan te passen aan de wensen of eisen die samenhangen met hetgeen waarop wordt gemonitord zodat altijd op de juiste momenten wordt gealarmeerd.”

Als de SVL gekoppeld wordt met meetcentrale.nl worden de actuele alarm statussen hiervan zichtbaar op deze beveiligde internetpagina. Met een smartphone, tablet of pc kan men altijd actuele meetwaarden en alarmen inzien. De internetpagina van meetcentrale is op eenvoudige wijze in te richten met de beschikbare standaard grafieken en widgets. Daarnaast kunnen meetwaarden worden gedownload.

Lees meer over de SVL | Lees meer over meetcentrale.nl

Terug naar overzicht