ISDN niet langer beschikbaar

KPN is gestopt met de dienstverlening op ISDN1, ISDN2 en meervoudige PSTN-lijnen. Gestart op 1 september 2019 wordt het netwerk nu in hoog tempo uitgezet.

Wat betekent dit voor de telefonie

Het uitzetten van het ISDN netwerk is weer een grote stap in het omzetten van bel verbindingen naar het internet. Het einddoel van de telefoonproviders is dat al het belverkeer uiteindelijk via internet loopt.

Maar wat te doen met de alarminstallatie en andere bedrijfsgebonden installaties?

U moet er vast niet aan denken te worden opgesloten in een lift en u constateert dat er geen verbinding met de alarmcentrale meer wordt gemaakt als u de noodknop indrukt. Of dat u geen alarm krijgt als op een zonnige middag de ventilatie in de varkensstal uitvalt. 

Voorkom dat u na de overstap voor een potentieel levensgevaarlijke situatie komt te staan.  Inventariseer vooraf de aanwezigheid van bijvoorbeeld de volgende installaties in uw bedrijf: 

  • Alarmering
  • Brandmeldcentrale
  • Lift noodknoppen
  • Pinautomaten en frankeermachines

Als u de overstap maakt van een analoge lijn of ISDN naar internetbellen, neem dan contact op met de leverancier van het apparaat of de installateur die de apparaten destijds installeerden. Zij kennen de installatie, eventuele wet- en regelgeving, maar ook de situatie bij u ter plaatse zodat zij de juiste oplossing voor uw situatie kunnen adviseren.  

Alarmering door Adésys

Adésys heeft in de loop der jaren voor veel verschillende sectoren alarmering ontwikkeld die aansluit op de wet- en regelgeving en de specifieke wensen in die branche.  Voor alle sectoren zijn nu inmiddels producten beschikbaar die alarmeren en communiceren via internet (VoIP) en een betrouwbare alarmering naar uw smartphone of semafoon opleveren. 

Voor installatie van onze producten adviseren wij u contact op te nemen met uw vaste installateur. Zij kennen uw situatie en de wet- en regelgeving het beste en kunnen u goed adviseren. Heeft u nog geen vaste installateur? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen verwijzen naar een installateur bij u in de buurt. 

Bent u installateur? Bezoek dan ons portaal voor meer gedetailleerde informatie over ISDN en alarmering.