ISDN per september 2019 uit de lucht

Onlangs maakte KPN bekend te stoppen met de dienstverlening op ISDN1, ISDN2 en meervoudige PSTN-lijnen. Per 1 september 2019 houdt het echt op en hoewel dat nog ver weg klinkt is het belangrijk nu al na te denken over de eventuele gevolgen. 

Telefonie

Waarschijnlijk belt u momenteel via ISDN-lijnen naar buiten. Vermoedelijk hebben aanbieders van cloudtelefonie inmiddels al contact opgenomen. Wellicht heeft u al besloten inderdaad de overstap al te maken. 

Maar wat te doen met de alarminstallatie en andere bedrijfsgebonden installaties?

U moet er vast niet aan denken te worden opgesloten in een lift en u constateert dat er geen verbinding met de alarmcentrale meer wordt gemaakt als u de noodknop indrukt. Of dat u geen alarm krijgt als op een zonnige middag de ventilatie in de varkensstal uitvalt. 

Voorkom dat u na de overstap voor een potentieel levensgevaarlijke situatie komt te staan.  Inventariseer vooraf de aanwezigheid van bijvoorbeeld de volgende installaties in uw bedrijf: 

  • Alarmering
  • Brandmeldcentrale
  • Lift noodknoppen
  • Pinautomaten en frankeermachines

Heeft u een overstap al gemaakt? Neem dan contact op met de leverancier van het apparaat of de installateur die de apparaten destijds installeerden. Zij kennen de installatie, eventuele wet- en regelgeving, maar ook de situatie bij u ter plaatse zodat zij de juiste oplossing voor uw situatie kunnen adviseren.  

Alarmering door Adésys

Adésys heeft in de loop der jaren in veel verschillende sectoren alarmering ontwikkeld die aansluit op de wet- en regelgevingen de specifieke wensen in die branche.  Afhankelijk van de sector heeft het uitfaseren van ISDN invloed op een betrouwbare alarmering. 

Wat nu?

We adviseren contact op te nemen met uw vaste installateur. Zij kennen uw situatie en de wet- en regelgeving het beste en kunnen u goed adviseren. Heeft u nog geen vaste installateur? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren. 

Bent u installateur? Bezoek dan ons portaal voor meer gedetailleerde informatie over ISDN en alarmering. U vindt hier tevens meer uitgebreide informatie over alle ontwikkelingen in de telecom.