Nieuwe feature: aantal belpogingen binnen oproeplijsten in te stellen

Aankomende dagen wordt er een nieuwe software versie (2.4.5) naar alle Octalarm-Touch en Octalarm-Touch Pro alarmmelders in het veld gestuurd. Naast de gangbare fixes zijn 3 nieuwe features toegevoegd. Met name het kunnen instellen van het aantal belpogingen naar contactpersonen binnen oproeplijsten maakt het bereiken van het eerste contactpersoon in lijn nog eenvoudiger.

We adviseren te allen tijde een software update te (laten) installeren op alle in het veld staande melders.

De nieuwe functies op een rij

Aantal belpogingen naar contactpersonen binnen oproeplijsten in te stellen

Per oproeplijst is het aantal belpogingen en de tijd tussen de belpogingen naar een toegevoegd contactpersoon in te stellen. Het aantal belpogingen met de tijd tussen deze belpogingen geldt voor iedereen in de lijst. Met deze nieuwe feature is het dus niet meer nodig een bepaald contactpersoon meerdere keren in dezelfde lijst op te nemen.

 Zie hoofdstuk 5.2. ‘Oproeplijsten’ van de handleiding Octalarm-Touch of Octalarm-Touch Pro voor verdere toelichting hoe u een oproeplijst aanmaakt en deze nieuwe feature instelt.

 

Software updates nu ook gelogd in logboek

Vanaf software versie 2.4.5 worden firmware updates niet meer alleen in de versie historie onder ‘Instellingen | Software updates’ opgenomen, maar ook gelogd in het wijzigingslog (audittrail) van het logboek in de melder. Hiermee wordt de audittrail vollediger.

Zie hoofdstuk 7.3.6 ‘Software update’ en hoofdstuk 8 ‘Logboek’ van de handleiding Octalarm-Touch of Octalarm-Touch Pro voor verdere toelichting over resp. software updates of de werking van het logboek.

 

GSM firmware updates

De wereldwijde telecomnetwerken zijn continue in beweging. Met het uitfaseren van 2G (GSM) en 3G (UMTS) en het uitrollen van Voice over LTE (VoLTE) – bellen over 4G (LTE) – zijn GSM profielen continue in beweging. Hierdoor zullen er regelmatig GSM firmware updates naar melders in het veld gestuurd worden. Om deze aanvullende GSM|UMTS|VoLTE profielen te updaten op de melder, is er op de melder onder ‘Instellingen | GSM’ een knop ‘updaten’ toegevoegd. Ook deze updates worden gelogd in het wijzigingslog (audittrail) van het logboek in de melder.

Zie hoofdstuk 7.4.1 ‘GSM’ van de handleiding Octalarm-Touch of Octalarm-Touch Pro voor verdere toelichting over het uitvoeren van de GSM firmware update.

Softwareversie 2.4.5 installeren

De nieuwe softwareversie 2.4.5 wordt vanaf vandaag voor alle melders in het veld beschikbaar gesteld en zal in de loop van deze week en begin volgende week op elke melder beschikbaar zijn. Nieuwe melders worden automatisch met de nieuwe software uitgeleverd. Let op: voor het ontvangen van de update moet de melder met internet verbonden zijn.

Gebruikers kunnen de update zelf uitvoeren zodra op de display van de alarmmelder de melding “er is nieuwe software beschikbaar” verschijnt. Het update proces is veilig en duurt ca. 15 seconden, waardoor de alarmering niet lang wordt onderbroken.

De nieuwe functies zijn opgenomen in de handleiding (versie 06-20212).

Download Octalarm-Touch handleiding  Download Octalarm-Touch Pro handleiding

Terug naar overzicht