Status redundantie Touch en Touch Pro alarmmelders visueel inzichtelijk gemaakt

Dat de Octalarm-Touch en Octalarm-Touch Pro redundant zijn, wist u natuurlijk al. Met de nieuwe software versie 2.4.3 is de internet status van de melder nu ook visueel inzichtelijk gemaakt en kunnen verbroken verbindingen als systeemstoring gemeld worden. Hiermee is het nog eenvoudiger geworden de redundantie van uw melder te waarborgen.

De nieuwe functies op een rij

 Netwerk: internet check

  1. Internet status – per interface inzicht in de status van de verbinding
  2. Netwerk Check – 3 type checks: ethernet kabel, portal (DSN) of URL
  3. Diagnostics – voor het uitvoeren van een ping commando

Zie hoofdstuk "7.1.2 Netwerk: Internet check" van de handleiding Octalarm-Touch of Octalarm-Touch Pro voor verdere toelichting.

 Melden naar ARA-Pro Next

Met software versie 2.4.3 zijn de Octalarm-Touch en de Octalarm-Touch Pro alarmmelders al klaar om in de toekomst eventueel uit te melden naar het nieuwe ARA-Pro Next systeem (nog in ontwikkeling).

Zie resp. hoofdstuk "7.4.8 ARA-Pro Next" van de handleiding Octalarm-Touch en hoofdstuk "7.4.9 ARA-Pro Next" van de handleiding Octalarm-Touch Pro voor verdere toelichting.

Softwareversie 2.4.3 installeren

Deze release bevat een aantal belangrijke toevoegingen die de veiligheid en het gebruikersgemak van de Octalarm-Touch en Octalarm-Touch Pro alarmmelders nog verder verhogen. Het is dan ook van harte aanbevolen deze gratis update door te voeren.

De nieuwe softwareversie 2.4.3 is voor alle melders in het veld beschikbaar gesteld en zal deze week op elke melder beschikbaar zijn. Nieuwe melders worden automatisch met de nieuwe software uitgeleverd. Let op: voor het ontvangen van de update moet de melder met internet verbonden zijn.

Gebruikers kunnen de update zelf uitvoeren zodra op de display van de alarmmelder de melding “er is nieuwe software beschikbaar” verschijnt. Het update proces is veilig en duurt ca. 15 seconden, waardoor de alarmering niet lang wordt onderbroken.

De nieuwe functies zijn opgenomen in de handleiding (versie 01-2022).

Download Octalarm-Touch handleiding  Download Octalarm-Touch Pro handleiding

Terug naar overzicht