Wageningen University & Research (WUR) neemt eerste Octalarm-Touch in ontvangst

Op maandag 13 mei leverde Marc Kooistra van Adésys (links op foto) de eerste Octalarm-Touch persoonlijk af bij Ben Kaashoek, Operationeel Technicus van Wageningen University & Research (WUR) (rechts op foto). De WUR plaatste al in januari dit jaar een pré-order. Hiermee waren zij de eerste eindklant die interesse toonde in de nieuwe alarmmelder voor kritische technische processen.

De Octalarm-Touch wordt gekoppeld aan de verschillende klimaatcomputers op het terrein. Eén van de doelen is het bewaken van de technische processen in de 'KAS2030: Duurzaam telen met toekomst'.

In de 'KAS2030’ combineert de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research nieuwe technieken op het gebied van verwarming, belichting, water, nutriënten en geïntegreerd telen en het bestrijden van ziekten en plagen met natuurlijke vijanden. ‘Steeds vaker wordt juist ICT een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden’, vertelt Ben Kaashoek. ‘Met het vervangen van de oude Octalarm T8 voor de nieuwe Octalarm-Touch, is ook de alarmering weer klaar voor de toekomst; net als de onderzoeken in ‘KAS2030’’.

Ga naar nieuwsitem KAS2030 

Wageningen University & Research is het samenwerkingsverband tussen de Wageningen universiteit en de stichting Wageningen research. De kracht van de organisatie ligt in de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Vanuit verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines werken ze samen aan agrarische vraagstukken. Daardoor kunnen wetenschappelijke doorbraken snel in de praktijk en in het onderwijs worden toegepast.

Terug naar overzicht