In toenemende mate wordt overgestapt op internettelefonie, zeker met de naderende uitfasering van ISDN en PSTN. In veel gevallen wordt VoIP (Voice Over IP), oftewel ‘spraak over internet’ toegepast.

Traditionele telefoonverbindingen kenden altijd een hoge beschikbaarheid. Internetverbindingen daarentegen vertonen regelmatig storingen waardoor geen verbinding meer mogelijk is en datzelfde geldt dan voor VoIP: op die momenten werkt het alarm niet. Indien u een alarmmelder op een VoIP-modem aansluit, is het van belang een aantal maatregelen te nemen.

Wat u moet weten

Netspanning
De apparatuur voor VoIP (internetmodem) is afhankelijk van netspanning. In een situatie van netstoring (stroomuitval) functioneert deze apparatuur niet en is geen alarmering mogelijk.  Dit kun t u oplossen door te zorgen voor een bewaakte noodvoeding voor de internetapparatuur zodat deze blijft functioneren in geval van spanningsuitval. Deze is verkrijgbaar bij Adésys en heeft bewaking vanuit de melder: type AU-023. 

Let op: U sluit de Octalarm-IP niet aan op de Noodvoeding. De Octalarm geeft geen alarm meer als deze zelf problemen met de eigen voeding heeft en moet overschakelen op noodstroom! 

Analoog geschikt voor VoIP
In veel gevallen stelt de Provider een modem beschikbaar bij de aansluiting, hierin zit vaak een ATA (ook wel bekend als VoIP adapters of VoIP converters ). Deze VoIP ATA's maken uw analoge telefoon geschikt voor VoIP  door een analoge telefoonaansluiting te simuleren. Indien u geen modem beschikbaar gesteld kreeg van uw provider, kunt u een losse ATA aanschaffen bij één van de vele aanbieders. 

Opstelling

Om u te helpen bij het bereiken van een veilige en betrouwbare opstelling van de Octalarm-IP in combinatie met VoIP hebben wij onderstaand schema gemaakt. 

 

Octalarm-IP en VoIP

 

Is uw vraag beantwoord? Heeft u aanvullend nog vragen? 

 Neem contact op

Terug naar overzicht