SVM 3G modem

De SV-lijn in 3G is niet meer leverbaar. Deze uitvoeringen zijn opgevolgd door de 4G versies: SVM 4G modem.

Bewaakt u uw processen nog met een SVM 3G modem?

Vanaf januari 2022 wordt het 3G netwerk NIET meer ondersteunt door de Telecom providers Vodafone en KPN. (T-Mobile stelt dat 3G wordt uigefaseerd maar heeft nog geen exacte deadline bekend gemaakt.) Onze alarmmelders hebben een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, zal de communicatiesnelheid/dekking drastisch afnemen. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module.

Daarnaast wordt vanaf juni 2023 ook het 2G netwerk uitgefaseerd en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen. Alarmering met de SV-lijn in 3G is dan alleen nog via het vaste internet mogelijk. Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen moeten deze melders dus uiterlijk in Q1 van 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden.

Om leveringsproblemen door een run op 4G modules in die periode te voorkomen adviseren wij u zo spoedig mogelijk over te stappen op oplossingen met een 4G LTE-Cat M1 module (4G voor M2M). Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste product.

Bestel de SVM 4G modem 

SVM 3G modem

Een terugblik op de SVM 3G modem

Via de SVM 3G modem bent u "always on line" met uw applicaties in het veld. Met het unieke "auto log on" concept van de SVM wordt de vaak complexe 3G verbindings-techniek terug gebracht tot standaard modemtechniek. Bij uitval van de verbinding wordt automatisch overgeschakeld naar GSM, zodat status- en alarminformatie als sms-berichten verzonden kunnen worden.

Gerelateerde producten

SVM 4G modem
Industriële 4G SVM modem sms/e-mail alarmmelder voor verbinding met applicaties in het veld.
SVL Weblogger
Industriële 4G Weblogger die alarmeert bij overschrijdende grenswaarden.
SVA alarmmelder - SMS alarmering
Industriële 4G email & sms alarmmelder voor het bewaken van uw technische processen. Bestel bij Adésys, uw alarmmelder fabrikant.