"Het alarmeringssysteem is met de SVA veel directer en we voorkomen veel overlast en leed en we zorgen tegelijkertijd voor een fikse kostenbesparing.”

Product: SVA alarmmelder - SMS alarmering

Branche: Watermanagement

Natte voeten voorkomen

Regenplassen die dagen blijven staan, stank of verstopte riolering, allemaal niet erg prettige ervaringen. Bijna alle panden in het buitengebied zijn aangesloten op een drukrioolsysteem. Afvalwater van deze paden wordt naar een pompput afgevoerd. In deze put zit een pomp, die het afvalwater naar het rioolsysteem in de bebouwde kom verpompt. Bij iedere pompput staat een elektrische schakelkast voor de besturing van de pomp. Als de pomp om de een of andere reden niet aanslaat moet de rode signaallamp op de bovenzijde of aan de zijkant van de schakelkast gaan branden.

Maar soms brandt de rode lamp niet en kan dit toch betekenen dat er een storing in het drukgemaal is. Veel gemeenten in Nederland ervaren veel 'gedoe' rondom deze drukriolering. De rode lamp wordt niet opgemerkt totdat er problemen ontstaan, de lamp blijkt niet te werken, klachten stromen binnen en de gemeente heeft vervolgens te maken met verzoeken om kosten te vergoeden.

Pullens Elektro is al vele jaren werkzaam in de agrarische en gemeentelijke sector. In deze jaren hebben zij al veel verschillende elektrotechnische oplossingen gerealiseerd. Naast werkzaamheden in nieuwbouw en renovatie van woningen en bedrijfspanden zijn zij verantwoordelijk voor planmatig onderhoud en een 24-uurs service voor hun klanten.  Zij hebben de SVA afgelopen zomer geïmplementeerd bij de gemeente Gemert.

De storingsmonteur in actie

In het verleden gingen er bij sommige gemalen dure verbindingen naar een meldkamer die veelal niet goed bleken te werken, waar geen verbinding was met een meldkamer was men aangewezen op de rode lampen melding door omwonenden. Kees Pullens, Directeur bij Pullens elektro legt uit waarom voor de SVA werd gekozen: “Door een SVA melder te plaatsen krijgt de storingsmonteur nu een sms en tevens gaat er een mail naar het gemeentehuis. Indien de monteur de storing binnen krijgt moet hij binnen 2 uur ter plekke zijn om de storing te verhelpen. Het systeem is daarmee veel directer en we voorkomen veel overlast en leed en we zorgen tegelijkertijd voor een fikse kostenbesparing.”

Instellen en in gebruik nemen

De SVA is op eenvoudige wijze in te stellen met een pc of laptop. Hiervoor is de gratis instelsoftware SV-prog te downloaden van de Adésys website. Kees Pullens over de installatie: “Het installeren hebben wij thuis goed kunnen voorbereiden zodat de werkelijke installatie op locatie heel vlot verliep.  De gemeente heeft er dit keer voor gekozen zelf de simkaarten te verzorgen. Het proces en de oplossing zijn zo goed bevallen dat de gemeente aanvullend op deze installaties nog extra melders heeft besteld.”

Lees meer over de SVA

Terug naar overzicht