"Door het eenvoudig kunnen programmeren van diverse parameters en alarmen voorafgaand aan de installatie blijft de impact van de aanwezigheid van de installateur bij de klant zeer beperkt."

Product: SVL Weblogger

Branche: Maakindustrie

Agrobis

De ontwikkelingen rondom voedselveiligheid, traceerbaarheid, transparantie in processen, informatievoorzieningen en maatschappelijke factoren kunnen voor ondernemers behoorlijke uitdagingen met zich meebrengen. Toch is het niet alleen belangrijk voor deze ondernemers om zich op deze gebieden te kunnen verantwoorden, het is ook zeer interessant en waardevol om over deze informatie te beschikken.

Agrobis analyseert, identificeert en draagt oplossingen aan voor het verbeteren van productie-, bedrijfskundige- en technologische processen. Dit wordt ondersteund door op maat gemaakte software en meetsystemen. Om de meest geschikte oplossing aan te kunnen bieden werkt Agrobis inmiddels al wat jaren samen met Adésys.

De SVL bij Slow Food Masters

Agrobis slow food masters assortimentOp friet, gegratineerd met cheddar kaas of op een pizza, salade of sandwich. In een pitabroodje of bovenop een hamburger. In een hartige taart en ga maar door. Slow Food Masters bereidt op ambachtelijk wijze eerlijk, puur en bijzonder smaakvolle vleesproducten zoals Pulled Pork, Pulled Chicken en Pulled Beef.

Het vlees doorloopt een voorbereidings-, bereidings- en nabewerkingsproces waarbij temperaturen een zeer belangrijke rol spelen. De kwaliteit van het eindproduct is afhankelijk van deze temperaturen. Het is daarom van cruciaal belang deze temperaturen te loggen én gewaarschuwd te worden zodra de temperatuur afwijkt van de ingestelde grenswaarden.  

Installatie van de SVL

Rob Schraven, eigenaar van Agrobis: “Door mijn ervaringen met andere projecten vond ik dat de SVL goed aansloot bij de vraag van mijn klant. Door de flexibiliteit van de logger zelf en de gebruiksvriendelijke interface Meetcentrale.nl was de keuze snel gemaakt. De installatie, maar ook het programmeren van diverse parameters en alarmen is eenvoudig en relatief snel. Veel van het 'werk' kan intern bij Agrobis worden voorbereid waardoor de installatie op locatie snel en eenvoudig verloopt. De impact van de aanwezigheid van de installateur bij de klant blijft op deze manier zeer beperkt”

De voordelen van de SVL

De klant heeft zelf toegang tot meetcentrale om de waarden te monitoren én wordt zelf gealarmeerd zowel via de telefoon als via de mail. Door inzicht in de gelogde resultaten kan Slow Food Maters nu snel en eenvoudig conclusies trekken zodat zij indien gewenst actie kunnen ondernemen zodra dit nodig is. Dit bevordert de productkwaliteit, maar ook niet onbelangrijk het rendement.

Lees meer over de SVL | Lees meer over meetcentrale.nl

Terug naar overzicht