Veelgestelde vragen (FAQ's) over de Modalarm-IP

Staat uw vraag er niet tussen?
Neem dan gerust contact op met onze helpdesk. Zij zijn op maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer +31 174 794024 of per e-mail via helpdesk@adesys.nl.

Ik weet het vaste IP-adres niet meer. Hoe kan ik toch inloggen op de Modalarm- IP?

U kunt de melder weer op DHCP zetten door het reset knopje 4 keer 3 seconde in te drukken met tussenpozen van 1 seconde.

Voer daarna de volgende handelingen uit om in te loggen:

1. Verbindt de MIP met het netwerk
  2. Start IP-prog en selecteer de gewenste MIP of ga met een webbrowser direct naar het IP-adres van de MIP
  3. Klik op de knop ‘Inloggen’
  4. Voer de pincode in: 1111 voor een (standaard) beheerder of 9999 voor een installateur

Zie pagina 8 'Inloggen op de MIP' van de handleiding snelstart.

Kan ik een vast IP-adres instellen in de Modalarm-IP?

Ja dat kan, de melder is in te stellen op zowel een vast IP-adres als DHCP.

Voer de volgende handelingen uit:

1. Verbindt de MIP met het netwerk
  2. Start IP-prog en selecteer de gewenste MIP of ga met een webbrowser direct naar het IP-adres van de MIP
  3. Klik op de knop ‘Inloggen’
  4. Voer de pincode in: 1111 voor een (standaard) beheerder of 9999 voor een installateur
  5. Ga naar 'Verbindingen' en daarna naar 'Ethernet' en selecteer 'handmatig invoeren'
  6. Vul het IP-adres en de netwerkgegevens in en sla dit op
Zijn de ingangen ook als analoge ingangen in te stellen?

Ja dat kan. Alle vier de ingangen kunnen ingesteld worden als contact, 0-10V of 4-20mA ingang.

Voer de volgende handelingen uit om de instelling per ingang te veranderen:

1. Verbindt de MIP met het netwerk
  2. Start IP-prog en selecteer de gewenste MIP of ga met een webbrowser direct naar het IP-adres van de MIP
  3. Klik op de knop ‘Inloggen’
  4. Voer de pincode in: 1111 voor een (standaard) beheerder of 9999 voor een installateur
  5. Ga naar 'ingangen' en selecteer de gewenste ingang en betreffende instelling (digitaal of analoog)
Ik wil een uitgang op locatie A activeren als er op locatie B een ingang actief wordt. Kan dat met de Modalarm-IP?

Ja dat is mogelijk. Met 2 Modalarm-IP modules kunt u deze actie overbrengen via internet, zowel via het mobiel als het vaste internet (LAN/ WAN).

Zie hiervoor de documenten schakelen op afstand en instellen schakelregels.