Veilig alarmeren
In sommige gevallen hebben eindklanten een duidelijk advies of meer begeleiding nodig om de alarmering te integreren in de dagelijkse gang van zaken. Adésys probeert het onderwerp steeds op de agenda te krijgen zodat het nut en de noodzaak rondom alarmeren steeds de verdiende aandacht krijgt.
Bekijk de onderstaande onderwerpen of neem contact op. We kunnen bijvoorbeeld gezamenlijk actie nemen om uw klanten bijvoorbeeld nog beter te informeren over alarmering.
Hoe weet ik zeker dat de alarmering doorkomt?
Om een melding te kunnen doen is een telefoonlijn nodig. Indien die lijn uitvalt, storing heeft, wordt u niet gealarmeerd. Zeker met de het stijgend gebruik van internetbellen is dat risico aanzienlijk toegenomen. Een goede oplossing is een GSM module toe te voegen, daarmee krijgt u een tweede lijn die extra zekerheid geeft.
Wat als ik telefonisch niet bereikbaar ben?
Hoe meer mensen de oproep kunnen ontvangen, hoe groter de kans dat deze werkelijk doorkomt. De ervaring van Adesys leert dat minimaal minimaal 4 ontvangers voldoende zekerheid geven dat de alarmering doorkomt.
Kies ik voor SMS of spraak?
Sms heeft als groot voordeel dat u een overzichtelijke en duidelijke tekst ontvangt met informatie over het alarm. Een groot nadeel is dat sms niet altijd betrouwbaar is, de berichten komen niet altijd direct door en dat gebeurd niet uitsluitend rond oud en nieuw. Bij kritische alarmen raden we daarom altijd een telefonische oproep met spraak. De ontvanger bevestigd dan ook met een code, u weet zeker dat iemand het bericht heeft ontvangen.
Hoe vaak moet ik testen of alles nog werkt?
Er is maar 1 manier om te controleren of alles in de alarmketen goed werkt en dat is door regelmatig te testen. Wij adviseren dit eens per maand te doen. Dit doet u eenvoudig door de stekker uit het stopcontact te trekken. U test zo de noodvoeding én de alarmering. Download de informatiebladen om alarmering te testen voor verschillende producten.