Octalarm-IP

De Octalarm-IP is niet meer leverbaar. De opvolgers van deze melder zijn de Octalarm-Touch en de Octalarm-Touch Pro.

Bewaakt u uw processen nog met een Octalarm-IP?

Let op: beperkte levensduur

Vanaf januari 2022 wordt het 3G netwerk NIET meer ondersteund door de Telecom providers. De Modalarm-IP heeft een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, neemt de communicatiesnelheid/dekking drastisch af. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module.

Daarnaast is het uitfaseren van het 2G netwerk in juni 2023 gestart en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen (zie het kennisartikel Uitzetten 2G en 3G netwerk, wat betekent dit voor mijn alarmering?). Hierdoor is de levensduur van de Octalarm-IP nog zeer beperkt. Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen moeten deze melders dus uiterlijk in Q1 van 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden. 

Wij adviseren u de aanschaf van de opvolger, de Octalarm-Touch, te overwegen. Deze 5e generatie Octalarm maakt gebruik van de nieuwste technologie om veilige en betrouwbare alarmering mogelijk te maken met behulp van de huidige (sterk veranderde) digitale telefoonnetwerken. Met Octalarm-Touch bent u klaar voor de toekomst!

Meer info over Octalarm-Touch

Octalarm-IP

Dit product wordt toegepast in

Een terugblik op de Octalarm-IP

De Octalarm-IP is een uiterst betrouwbare alarmmelder die al meer dan 10 jaar wordt ingezet bij met name de tuinbouwsector, intensieve veehouderij en watermanagement. De melder is leverbaar in 3 varianten waarvan 1 met een tweede belverbinding (redundant). Hierdoor komen alarmen met hoge zekerheid aan.

  1. Alarmmeldingen als spraakbericht en/of sms-bericht
  2. Alarmering via analoge telefoon aansluiting (PSTN) en/of GSM (2-3G)
  3. VoIP mogelijk met behulp van analoge telefoon adapter (ATA)
  4. Instellen en beheer op afstand met IP-prog en/of via internet met standaard webbrowser

De verschillende varianten van de veelzijdige alarmmelder zijn in 3 hoofdgroepen onderverdeeld:

  1. PE-versie: alarmmelder voor het vaste PSTN netwerk (VoIP mogelijk via een analoge poort op een VoIP modem of ATA; analoge telefoon adapter)
  2. PG-versie: redundante alarmmelder door combinatie PSTN (VoIP mogelijk via een analoge poort op een VoIP modem of ATA; analoge telefoon adapter) en GSM netwerk (met 2-3G GSM/UMTS module)
  3. GE-versie: alarmmelder voor het GSM netwerk (met 2-3G GSM/UMTS module)

Alle hoofdgroepen zijn te leveren met 4, 8 of 12 ingangen . Houd er rekening mee dat de Octalarm- IP achteraf niet uit te breiden is met meer ingangen. De melder wordt exclusief antenne geleverd. Wanneer u een antenne nodig heeft, selecteert u deze bij de gerelateerde producten.

Download productfolder

Download handleiding (versie 11-2021)

Gerelateerde producten

Octalarm-Touch
Alarmmelder uitgerust met geavanceerde technologie voor het beschermen van essentiële technische procedures en het minimaliseren van schade en productieverlies.
Octalarm-Touch Pro
Geavanceerde alarmmelder voor netwerkgebaseerd alarmeren conform de Adésys standaard ‘Octalarm Link’. Ideaal voor het vastleggen van omvangrijke alarmactiviteiten via een onafhankelijke netwerkinterface.