SVA 3G alarmmelder

De SV-lijn in 3G is niet meer leverbaar. Deze uitvoeringen zijn opgevolgd door de 4G versies: SVA 4G alarmmelder.

Bewaakt u uw processen nog met een SVA 3G alarmmelder?

Vanaf januari 2022 wordt het 3G netwerk NIET meer ondersteunt door de Telecom providers Vodafone en KPN. (T-Mobile stelt dat 3G wordt uigefaseerd maar heeft nog geen exacte deadline bekend gemaakt.) Onze alarmmelders hebben een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, zal de communicatiesnelheid/dekking drastisch afnemen. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module.

Daarnaast wordt vanaf juni 2023 ook het 2G netwerk uitgefaseerd en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen. Alarmering met de SV-lijn in 3G is dan alleen nog via het vaste internet mogelijk. Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen moeten deze melders dus uiterlijk in Q1 van 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden.

Om leveringsproblemen door een run op 4G modules in die periode te voorkomen adviseren wij u zo spoedig mogelijk over te stappen op oplossingen met een 4G LTE-Cat M1 module (4G voor M2M). Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste product.

Bestel de SVA 4G Alarmmelder 

SVA 3G alarmmelder

Een terugblik op de SVA 3G alarmmelder

De uiterst compacte SVA alarmmelder stelt u in staat uw machines en installaties op afstand te bewaken en beheren via het mobiele telefoonnet.  Door activering van de (maximaal 8) ingangen kunnen storingen door middel van een sms- of e-mail bericht worden gemeld. U heeft dan continu zicht op de status van uw installatie en kunt op elk gewenst moment ingrijpen. Met de relaisuitgangen kunt u op afstand schakelen of uw applicatie resetten.

Gerelateerde producten

SVM 4G modem
Industriële 4G SVM modem sms/e-mail alarmmelder voor verbinding met applicaties in het veld.
SVL Weblogger
Industriële 4G Weblogger die alarmeert bij overschrijdende grenswaarden.
SVA alarmmelder - SMS alarmering
Industriële 4G email & sms alarmmelder voor het bewaken van uw technische processen. Bestel bij Adésys, uw alarmmelder fabrikant.