SVM-X56 3G modem

De SV-lijn in 3G is niet meer leverbaar. Deze uitvoeringen zijn opgevolgd door de 4G versies: SVM-X56 4G modem.

Bewaakt u uw processen nog met een SVM-X56 3G modem?

Vanaf januari 2022 wordt het 3G netwerk NIET meer ondersteunt door de Telecom providers Vodafone en KPN. (T-Mobile stelt dat 3G wordt uigefaseerd maar heeft nog geen exacte deadline bekend gemaakt.) Onze alarmmelders hebben een automatische terugval naar 2G. Echter, doordat alle installaties met een 3G GSM module terugvallen naar het 2G netwerk, zal de communicatiesnelheid/dekking drastisch afnemen. Hierdoor ontstaan mogelijk communicatieproblemen bij installaties met een 2G en 3G module.

Daarnaast wordt vanaf juni 2023 ook het 2G netwerk uitgefaseerd en komt dit netwerk per april 2025 te vervallen. Alarmering met de SV-lijn in 3G is dan alleen nog via het vaste internet mogelijk. Om de veiligheid van uw technische processen niet in het geding te laten komen moeten deze melders dus uiterlijk in Q1 van 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden.

Om leveringsproblemen door een run op 4G modules in die periode te voorkomen adviseren wij u zo spoedig mogelijk over te stappen op oplossingen met een 4G LTE-Cat M1 module (4G voor M2M). Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste product.

Bestel de SVM-X56 4G 

SVM-X56 3G modem

Dit product wordt toegepast in

Een terugblik op de SVM-X56 3G modem

Adésys levert een oplossing die via internet toegang geeft tot Priva installaties. Deze is overal ter wereld inzetbaar en bewezen betrouwbaar.  Slechts één eenvoudig uit te voeren configuratiewijziging in uw Priva bedien- of engineeringsoftware zorgt ervoor dat de zeer stabiele verbinding met “Steady Connect” start. Bekijk hier de video

Gerelateerde producten

SVM-X56 4G modem
4G modem voor beheer op afstand van Priva gebouwbeheersystemen.