Meten en alarmeren voor Gebouwbeheer

Een slecht werkend gebouwbeheersysteem is vervelend, schadelijk en kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Een technische storing kan gevolgen hebben op vele gebieden. Dat kan bijvoorbeeld gaan van een onwerkbaar klimaat tot een uit zichzelf werkende sprinklerinstallatie, of van een weigerende toegangscontrole tot een uitblijvend brandalarm. Wachten op klachten van werknemers is natuurlijk geen optie. In geval van fouten of een volledige uitval moet de gebouwbeheerder onmiddellijk verwittigd worden.

Specialist in gebouwbeheer sector

Adésys heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in gebouwbeheer. Onze oplossingen worden gebruikt in een groot aantal verschillende situaties.

U komt ons bijvoorbeeld tegen in de bewaking van ketelhuizen en serverruimtes, waar onze oplossingen worden ingezet om op tijd melding te krijgen van storingen. Hierdoor zorgen we ervoor dat de installateur weet wat het probleem is en waar het zich voordoet nog voordat bewoners of gebruikers van een gebouw iets opmerken.

Wij streven altijd naar een nauwe samenwerking met de dienstverleners in een sector zodat wij oplossingen ontwikkelen die aan de eisen en wet- en regelgeving voldoen, en tegelijkertijd goed aansluiten bij de wensen van de gebruikers. In samenwerking met verschillende partijen in gebouwbeheer hebben we ook mooie oplossingen ontworpen voor bijvoorbeeld beheersmaatregelen in de legionellabestrijding en het benaderen van Priva-gebouwbeheersystemen via vast en mobiel internet.

Door deze nauwe samenwerking tussen specialisten in gebouwbeheer en onze eigen experts, kunnen we oplossingen ontwikkelen die perfect passen bij elke unieke situatie én kunnen we helpen bij de invoering ervan in complexe systemen.

Specifieke oplossing Priva

Adésys heeft een oplossing ontwikkeld om verbinding te kunnen maken met uw Priva-gebouwbeheersysteem via mobiel of vast internet met dezelfde modem. Via de ethernetverbinding blijven de gekende functies beschikbaar, zonder bijkomende abonnementskosten. U kan dus nog steeds gelijktijdig verbinding maken met meerdere projecten, zónder extra router. Indien verbinding via ethernet niet mogelijk of wenselijk is, kan u gebruik maken van het draadloze 4G-netwerk. Lees meer

Mogelijkheden van Adésys alarmkiezers:

 • Via telefoonlijn melden van alarmsituatie en herstel 
 • Monitoren en bewaken van ketelhuizen en serverruimtes
 • Melden van netstoring
 • Oplossingen voor Legionella monitoring
 • Bewaken van het gebouwbeheersysteem zelf
 • Melden van storingen naar meldbank of meldkamer
 • Op afstand resetten van installaties middels de telefoon

Toepassingen met een ARA-pro meldbank

 • Alarmen ontvangen van melders van zowel Adésys als van andere fabrikanten
 • Centraal registreren en beheren van alarm en herstel van de situatie van diverse gebouwen
 • Onbemand aansturen van de servicedienst via dienstroosters
 • Registreren van ondernomen acties in een logboek
 • Verzorgen van managementinformatie over de alarmafhandeling
Octalarm-Touch
Alarmmelder met de nieuwste technologie voor het bewaken van kritische technische processen ter voorkoming van schade en productieverlies.
ARA-pro
De juiste storingsmonteur ontvangt alarmen met het dienstrooster in ARA-pro.
SVA alarmmelder
Industriële 4G sms/e-mail alarmmelder voor het bewaken van uw technische processen.
SVL Weblogger
Industriële 4G Weblogger die alarmeert bij overschrijdende grenswaarden.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in Gebouwbeheer? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!