Meet- en alarmeringsoplossingen voor Watermanagement

Bewaak uw waterzuiveringsinstallaties, drukrioleringssystemen en gemalen

Op regelsystemen in gemalen en pompstations moeten we met z'n allen kunnen vertrouwen. Uitval of foutieve werking kan immers gemakkelijk leiden tot ondergelopen land, vervuild water of langdurige schade aan het milieu, met forse claims tot gevolg. Wachten op klachten van boze burgers is uiteraard geen optie. In geval van fouten of volledige uitval moet de beheerder direct kunnen handelen.

  1. Uitval pompinstallaties direct gemeld naar hoofdpost, smartphone of semafoon
  2. Communicatie tussen pompen en SCADA hoofdpost
  3. Melding van spanningsuitval in pompstation door ingebouwde noodvoeding
  4. Bewaken SCADA systeem door watchdog functie
  5. Lokaal alarm in pompstation mogelijk via zoemer en zwaailicht

In deze branche vindt u onze

Octalarm-Touch Pro
Alarmmelder voor netwerk gestuurd alarmeren via de Adésys standaard ‘Octalarm Link'. Voor registratie van grote aantallen alarmen via gescheiden netwerkinterface.
Octalarm-Touch
Alarmmelder met de nieuwste technologie voor het bewaken van kritische technische processen ter voorkoming van schade en productieverlies.
Octalarm-IP
Veelzijdige alarmmelder voor het bewaken van kritische technische processen via analoge aansluiting en/of 2-3G.
ARA-pro
Bewaken van meerdere technische installaties met overzichtelijke alarmafhandeling voor grote hoeveelheden alarmen met dienstrooster voor servicemensen.

Testimonials: de klant aan het woord

"Na het testen van de Octalarm-Touch Pro wisten we al snel dat we daarmee verder wilden."

Bert Super, Senior Ontwerper/Projectleider Drinkwaterbedrijf WMD

"Het gaat om kleinere gemalen, dus waren we ook op zoek naar een praktische oplossing. Liefst een vergelijkbaar systeem en gemakkelijk te vervangen."

Jaap Kramer, medewerker beleidsuitvoering riolering & water gemeente Midden-Groningen

"Het alarmeringssysteem is met de SVA veel directer en we voorkomen veel overlast en leed en we zorgen tegelijkertijd voor een fikse kostenbesparing.”

Kees Pullens, Directeur Pullens Elektro B.V.

Inzicht in uw regelsystemen voor beheer waterkwaliteit en waterkwantiteit

Onze alarmmelders en modems worden in de waterwereld ingezet voor bewaking van riolering, zuiveringen en drinkwater (waterkwaliteit) en oppervlaktewaterbeheer (waterkwantiteit).

Drukriolering

Bewaken van minigemalen in drukrioleringssystemen is een specialisme van Adésys. We werken hiervoor samen met pompleveranciers die drukrioleringsprojecten realiseren in opdracht van gemeenten, hoogheemraadschappen en waterschappen. Het compacte en prijsgunstige ontwerp van onze SVA alarmmelder en SVM modem past makkelijk in de vaak erg compacte schakelpanelen van minigemalen.

Doordat Adésys de alarmmelders en modems zelf ontwikkelt, is het ook mogelijk om aanpassingen te maken voor specifieke toepassingen. Het betreft veelal koppelingen met specifieke PLC's die toegepast worden in besturingspanelen van rioolgemalen. Dergelijke specifieke versies zijn o.a. gemaakt voor Xylem, Mous Waterbeheer, Interact en YP Your Partner.

De laatste ontwikkeling op dit gebied is de SVA-X16 gemaalbesturing met 4G module. Deze wordt als vervanging van Radius besturingen ingezet. Deze melder verzorgt zowel de communicatie naar de hoofdpost als de besturing van het gemaal. Hierdoor is een PLC niet nodig! Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons Lees meer over de SVA-X16

Drinkwater

Het bewaken van de pompen van drinkwaterleidingbedrijven garandeert de aanvoer van drinkwater in bedrijven en huishoudens. Grote bedrijven op dit gebied zoals o.a. Evides, Brabant Water en Oasen vertrouwen al jaren op de hoge betrouwbaarheid van Adésys alarmering. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons

Oppervlaktewaterbeheer

Adésys kent een lange traditie als het gaat om samenwerking met hoogheemraadschappen en waterschappen in Nederland. Het bewaken van de grotere gemalen en zuiveringen waarborgt een verantwoorde waterhuishouding in de steden en het buitengebied.

Via moderne modemtechnieken worden alle belangrijke gegevens van gemalen ontsloten naar hoofdposten. Deze data kan vervolgens geanalyseerd worden ter ondersteuning van het waterbeleid. Om de veiligheid te verhogen worden vaak Octalarm melders als back-up ingezet daar waar DSL verbindingen de communicatie verzorgen tussen gemalen en de SCADA hoofdpost. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons 

Mis geen relevante informatie over alarmering en telecomnetwerk wijzigingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over specifieke alarmeringsproducten of ontwikkelingen die voor de water sector gelden. Wij nemen uw privacy serieus en wijzen u daarom op onze privacy statement. Na aanmelding kunt zich te allen tijde uitschrijven door in de footer van iedere nieuwsbrief te klikken op 'uitschrijven' of beter nog, kies voor 'voorkeuren aanpassen', zodat u alleen nog de informatie ontvangt die voor u relevant is.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief