Meet- en alarmeringsoplossingen voor de veehouderij

Bewaak klimaatcomputers, luchtwassysteem en voercomputers

Of het nu kippenstallen, broederijen of varkensstallen betreft, de processen in deze bedrijven zijn zeer kritisch en letterlijk van levensbelang voor de dieren. Goede mechanische ventilatie zorgt voor voldoende zuurstof en de schadelijke gassen worden via een luchtwasser afgezogen. Zo wordt het milieu niet te zwaar belast.

Belangrijke technische systemen zoals voercomputers en klimaatcomputers regelen deze kritische processen. Ondersteund door deze moderne opzet van veehouderijen vervullen onze veeboeren een belangrijke rol in onze voedselketen. Een veilige en betrouwbare alarmering geeft daarbij inzicht in die kritische processen en dat biedt gemoedsrust en vertrouwen.

  1. Melden van technische storingen naar smartphone of semafoon van de boer
  2. Melden van spanningsuitval op het bedrijf
  3. Aan/uitschakelen van alarmen en/of afdelingen wanneer deze gereinigd of onderhouden worden
  4. Alarmeren op het bedrijf zelf met zoemer en flitslicht
  5. Verzekeringsmaatschappijen bevelen deze oplossing aan
  6. Belangrijk onderdeel van AgroAlarm®

Bewaakt u uw processen nog met een Octalarm uit de 1e en 2e generatie of de T-serie?

Deze melders zijn misschien al meer dan 15 jaar oud en garanderen geen betrouwbare alarmmelding meer. Elektronica veroudert, de kans op storing neemt toe en het is onmogelijk te voorspellen wanneer de melder faalt. Wachten tot dit gebeurt leidt tot een situatie waarin u tijdelijk zonder alarmering zit en geeft risico op financiële en emotionele schade. Dat is natuurlijk geen optie!

'Hij doet het toch nog' zou geen reden moeten zijn om uw vermogen met een waarde van tonnen of misschien wel miljoenen te bewaken met apparatuur van soms wel 15 jaar of ouder. Maak gebruik van onze cashback actie en alarmeer weer veilig en betrouwbaar via de (sterk veranderde) hedendaagse digitale telefonienetwerken. Met de nieuwe melder bent u klaar voor de toekomst!

Ja ik wil mijn melder omruilen

Wat zijn de risico’s van oude melders?

In deze branche vindt u onze

Octalarm-Touch
Alarmmelder met de nieuwste technologie voor het bewaken van kritische technische processen ter voorkoming van schade en productieverlies.
Octalarm-IP
Veelzijdige alarmmelder voor het bewaken van kritische technische processen via analoge aansluiting en/of 2-3G.
Internet Of Things (IOT)
Verbinden en direct inzicht in de data en daarmee acuut of proactief ingrijpen.
Severa Webmeter
Compacte en eenvoudige GPRS datalogger met weergave van de loggegevens op de meetcentrale.

Testimonials: de klant aan het woord

"Met de uitbreiding van lijnen nu kun je eigenlijk alle processen bewaken die er zijn. Cruciaal lijkt me."

Jos Nelissen, eigenaar Pluimveebedrijven Nelissen B.V.

Inzicht in uw regelsystemen geeft rust en zekerheid

Octalarm al jaren een vertrouwd merk in de sector

Adésys speelt al meer dan 35 jaar een belangrijke rol in het bewaken van de kritische systemen in de veeteelt. Onze Octalarm alarmmelders waarschuwen de boer direct als techniek uitvalt zodat schade en dierenleed wordt voorkomen. Je ziet dan ook zeer geregeld verschillende Octalarm alarmmelders in het veld. Door de continue technologische ontwikkelingen en telecomnetwerk wijzigingen blijven wij innoveren om de Octalarm aan de specifieke eisen en wensen van de sector te laten voldoen.

Neem contact op Lees meer over de Octalarm-Touch  

Robots verhogen het dierwelzijn

Ook in moderne koeienstallen tref je veel techniek aan. Melkrobots doen steeds meer hun intrede en voor het reinigen van de stal en het aanduwen van het voer zijn robots beschikbaar. Deze systemen verhogen het welzijn van de dieren en zorgen voor een optimale bedrijfsvoering. Voor de boer betekent het vooral een aangenamer leven. Adésys speelt met maatwerk elektronica een belangrijke rol in de besturing van deze machines. Daarnaast worden alle machines via het bedrijfsnetwerk bewaakt met een Modalarm-IP alarmmelder. 

Neem contact op

Risico’s in de agrarische sector

Al onze oplossingen worden getoetst door verzekeringsmaatschappijen die verstikkingsschadeverzekeringen afsluiten in de veehouderij. Met een Adésys alarmmelder bent u er zeker van dat u een door hen goedgekeurde oplossing heeft voor alarmering.

Neem contact op Lees over risico's in de sector