Meten en alarmeren voor de tuinbouw

Regelprocessen in de tuinbouw zijn zeer kritisch. Een kleine hapering kan grote gevolgen hebben, zoals bijvoorbeeld  temperatuurdalingen in de kas of verkeerd samengesteld substraat. Daardoor kan een productiegewas van maanden en zelfs jaren verloren gaan, wat emotionele en financiële schade teweegbrengt bij de kweker of tuinbouwer.

De intelligente alarmmelders van Adésys bieden de oplossing. Deze melden uitval van een installatie onmiddellijk en automatisch via telefoon of semafoon. Bovendien geven ze een duidelijk alarm op de plaats van het probleem.

Specialist in de tuinbouw

Adésys is ontstaan in het Westland, een gebied in Nederland dat heel bekend staat om  glastuinbouw, en de oranje gloed die daar 's nachts de hemel verlicht, afkomstig van de verlichting in de kassen. De streek dankt aan deze glazen warenhuizen ook zijn bijnaam; de Glazen Stad

De oplossingen van Adésys worden vanaf de eerste dag ingezet in de tuinbouw bijvoorbeeld voor de bewaking van de klimaatcomputer, vorstbewaking en voor melding van een ketelstoring bijvoorbeeld.

Onze oplossingen zijn inmiddels een begrip in de tuinbouw en worden dan ook aanbevolen door verzekeringsmaatschappijen. Bovendien garanderen we dat een vervangende alarmmelder ook na tien jaar nog steeds verkrijgbaar is.

iSii + ARA-pro: Betrouwbare afhandeling en registratie van iSii-alarmen

Hoogendoorn Growth Management en Adésys introduceren het nieuwe alarmregistratie- en afhandelingssysteem iSii + ARA-pro. Deze software maakt de alarmafhandeling voor grote kwekerijen met meerdere locaties en iSii-procescomputers, gemakkelijker en betrouwbaarder. De iSii + ARA-pro-software houdt bij meldingen rekening met de urgentie van het alarm en het dienstrooster van het stand-byteam. Dit betekent dat meldingen van niet dringende alarmen 's nachts worden uitgesteld tot de volgende dag.

Mogelijkheden van Adésys-alarmkiezers

  • Melding van storingen vanuit de klimaatcomputer, substraatalarm, minimum/maximum temperatuur, enz.
  • Melding van spanningsuitval
  • In/uitschakeling van alarmen en/of afdelingen op afstand
  • Alarmmelding ter plaatse via zoemer en flitslicht
  • Telefonische opvraging van de alarmstatus
  • Lijnbewaking op de telefoonverbinding met sms bij storing lijnuitval

Priva Office + ARA-pro 

 
Priva Office klimaatcomputer, een veel gebruikte oplossing in de tuinbouw, is volledig geïntegreerd met de ARA-Pro meldbank. Hierdoor kunnen de in de Priva Office computer aanwezige alarmen worden uitgebeld als spraakbericht naar een smartphone.
 
Door gebruik te maken van slimme filterfuncties worden hoofdalarmen en gevolgalarmen onderscheiden van elkaar. Alleen de hoofdalarmen worden uitgebeld en middels het dienstrooster in ARA-pro worden de alarmen verdeeld over de servicemonteurs. 
 
Gedurende de nacht worden de niet urgente alarmen onderdrukt en uitgesteld naar de volgende ochtend, opdat de nachtrust niet zonder reden wordt verstoord. Gecombineerd met het Dupline I/O systeem kan ARA-pro ook alarmen verwerken uit andere technische systemen op het bedrijf. 
Octalarm-Touch
Alarmmelder met de nieuwste technologie voor het bewaken van kritische technische processen ter voorkoming van schade en productieverlies.
Octalarm-IP
Veelzijdige alarmmelder voor het bewaken van kritische technische processen via analoge lijn en/of 2-3G.
ARA-pro
De juiste storingsmonteur ontvangt alarmen met het dienstrooster in ARA-pro.
Internet Of Things (IOT)
Verbinden en direct inzicht in de data en daarmee acuut of proactief ingrijpen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de Tuinbouw sector? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!