Ga direct naar de inhoud.

Longen van de Stad

Fijnstof wordt in toenemende mate erkend als een risico voor de volksgezondheid. In Nederland staan dagelijks 8 van de 10 mensen bloot aan een té hoge concentratie van fijnstof. ENS Technology heeft een energiezuinige technologie ontwikkeld waarmee fijnstof en ultrafijn stof afgevangen en onschadelijk gemaakt kunnen worden zonder de toepassing van de traditionele filtertechnieken.

Deze technologie van ENS wordt onder andere toegepast om de lucht in parkeergarages te reinigen. Bij een project in Cuijk bleek dat het reinigende effect niet beperkt bleef tot de garage en het bovengelegen overdekte winkelcentrum, maar ook een verbetering teweegbracht van de omgevingslucht.

Om die reden hebben zij de ‘Longen van de Stad’ ontwikkeld, een uniek project met het doel substantiële verlaging van de concentraties fijnstof en roet te verwezenlijken. Eindhoven had de eer te starten met het pilot project om de effectiviteit van Longen van de Stad te meten.

In dit project worden verschillende SVL apparaten van Adésys ingezet om doorlopend data-analyse mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld van de verschillende wijzen waarop de SVL wordt toegepast.  Luchtvervuiling staat momenteel sterk in de aandacht van de media en een groeiend aantal mensen maakt zich zorgen over de luchtkwaliteit in hun leefomgeving. Niet voor niets was dit project een onderwerp in de uitzending van 20 december 2017 van Editie NL. 

« terug